Op visite in het torentje…….

Iemand moet het doen, dat weet ik ook wel, maar als ik van die kreten hoor als : “Een jongensdroom gaat in vervulling!” en “Ik ben heel gelukkig!” dan vraag ik me af of het lándsbelang voorop staat of dat het toch het gestreelde ego is, dat onze nieuwe ministersploeg zo blij maakt.

Ik ben zelf trouwens ook heel blij, hoor. Dat Sharon Dijksma ‘maar’ staatssecretaris is geworden. Ik vond de manier waarop deze dame, al is ze van mijn partij, bezig was zichzelf te promoten overal, behoorlijk gênant. Dat zal wel zo moeten als je in de politiek zit, maar zoals zij op twee paarden aan het wedden was: ze wou wel fractievoorzitter worden, maar minister worden wou ze het allergraagst.

Nou ja, na zoveel jaar Tweede Kamerolifantje (foei, Els, je mag iemand toch niet beoordelen op z’n voorkomen, zeg!) nu dan staatssecretaris. Ook mooi. Ik heb zelfs soms het idee, dat een staatssecretaris meer in de melk te brokkelen heeft dan de betreffende minister. Hoe dat komt weet ik ook niet, maar ik heb dan ook geen verstand van politiek.

Alleen maar van wie ik leuk vind en wie niet. Dat is geen goede manier om naar de politiek te kijken en dat dient ook niet het landsbelang. Maar Gúúsje! Alleen de naam klinkt al gezellig! Ik vind het een leuk mens en ze vond het een ‘eer’ dat ze minister werd. Kijk, geen meisjesdroom, maar een éér. Zo hoort het eigenlijk. Daar nemen we maar een slok op……..

4 reacties op “Op visite in het torentje…….

 1. Hansje

  februari 14, 2007 at 5:44pm

  Zo ben ik blij dat Donner (niet van mijn partij, trouwens) terugkomt. Piet Hein klinkt ook zo lekker huiselijk. Bovendien vind ik ’t een integere man met een heel subtiel en droog gevoel voor humor (dat vaak niet wordt herkend).

 2. jan

  februari 15, 2007 at 3:32pm

  Voorlopig ben ik blij dat niet alle dromen van Verdonk zijn uitgekomen.

 3. Lars

  februari 16, 2007 at 6:07am

  Ik beschouw het nog steeds als een persoonlijke misser dat ik héél lang geleden een voorkeurstem op Dijksma heb uitgebracht. Toen dacht ik nog dat ze iets zou betekenen voor studenten. Helemaal niks van gemerkt. Nahja. Voor de rest is het raar dat je Ben Bot inwisselt om een jongensdroom in vervulling te laten gaan – als beloning voor jaren trouwe dienst in de CDA-fractie nota bene. Kon dat niet met een bos bloemen en een doublé horloge?

 4. els

  februari 16, 2007 at 12:13pm

  Dat jij ’s morgens al zó vroeg van die mooie commentaren geeft! Chapeau, hoor!En dat voor ’n B-mens….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)