Au……

We zagen of liever hoorden gisteravond een flardje van het lied, dat gekozen is als vertegenwoordiging bij het Eurovisie Songfestival. Laat ik voorop stellen, dat ik Edsilia Rombley geen slechte zangeres vind. Ze heeft wel wat. Maar zou er alsjeblieft een logopedist bij haar langs kunnen gaan om haar een behoorlijke “au”, “ei” en “ee” aan te leren? Buitenlanders die haar aanhoren (als ze het haalt tenminste in de voorronde, want zoveel soeps vond ik het liedje nou ook weer niet) zullen er geen last van hebben van dat Amsterdamse accent, maar ik vind het vreselijk klinken.

Dan maar in het Engels, denk ik dan. Maar er gaan juist stemmen op om iedereen in z’n landstaal te laten zingen dus dat schiet niet op. Ik ben een Amsterdammer van geboorte dus ik heb helemaal geen hekel aan ’n Amsterdams accent op zich en dat maakt me wellicht wat minder verdacht, maar “ik hauw van jauw”….zó lelijk!….

1 reactie op “Au……

  1. Menno Nicolai

    februari 14, 2007 at 7:10pm

    Heel veel zangers en zangeressen die in het Nederlands zingen hebben moeite met de ee, de ei, ja eigenlijk met alle klinkers. Dat niemand uit hun omgeving daar iets aan doet snap ik helemaal niet.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)