Ambassadepersoneel…..

Je kunt je als land in een ander land laten vertegenwoordigen door een ambassadeur. Dat is een diplomatiek hoogstaande functie en je wordt het niet zomaar. Je bent het visitekaartje van je land en als er wat aan de knikker is word je op het matje geroepen. Je wordt benoemd en be√ędigd door de koningin, moet in het land waar je wordt benoemd ook je geloofsbrieven gaan overhandigen ten teken dat je de enig echte ambassadeur bent, aangesteld volgens alle regels. “Geloofsbrieven”, dat vind ik trouwens een mooi woord, het is vast al een heel oud begrip.

Als je ambassadeur wordt voor een goed doel word je gewoon gevraagd, omdat je een bekende kop hebt. Ik twijfel heus niet aan de goede bedoelingen van al die BN-ers, maar het wordt zo modieus.Net als dat woord ambassadeur. Als je jezelf nou gewoon “vertegenwoordiger” noemt van dat goeie doel, dat zou toch ook kunnen? Er wordt nu wel erg veel gereisd met een cameraploeg om de “ambassadeur” goed uit te laten komen .

Ik kom er eigenlijk op doordat ik een pagina-grote advertentie zag van Joke Bruijs, ambassadrice voor de handelsfirma PractiComfort, die hulpmiddelen voor bejaarden levert. Zoals daar zijn: scootmobielen, trap-en badliften, stoelen die je lanceren zodat je daar makkelijker uit opstaat, badkuipen met ’n deurtje voor de makkelijke instap en nog veel meer. De uitspraak van deze “vertegenwoodigster”, vermeld in de advertentie: “Pluk de dag, geniet van je leven, leef wat je kan”.

Afgezien van het feit, dat ik het erg lelijk Nederlands vind, denk ik dat je voor deze raad niet per se op leeftijd zou hoeven zijn. Maar Joke moet het geld, dat ze verdient met dit reclame-“ambassadeurschap”, waarvoor ze vast geen geloofsbrieven heeft overhandigd, maar overmaken naar een goed doel………

1 reactie op “Ambassadepersoneel…..

  1. inge

    maart 29, 2007 at 12:48pm

    ben het met je eens dat het een beetje boel ver gaat tegenwoordig met dat ambassadeurschap… wie zou trouwens de ambassadeur zijn van het webloggen ?!! of zullen we daarvoor verkiez-inge-n uitroepen ? ; )

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)