Beschermengelen…..

In onze krant stond vandaag een artikel over de ‘Guardian Angels, Special Forces in Christ’. Bijgaande foto ernaast van vijf in het zwart geklede mannen, volgens mij type motorclub. Een busje als vervoermiddel met de naam, die verwijst naar hun engelenstatus, op de zijkant.

Je kunt ze inhuren als je van plan bent een christelijk getint evenement te houden. Zij zorgen er dan voor, dat Satan, die natuurlijk op de loer ligt om iets dergelijks te verstoren, geen kans krijgt. Niet door gewelddadig optreden, want hoewel ze er uitzien alsof er op dat gebied niet met hen te spotten valt, daar doen ze niet aan, zeggen ze. Ze práten met onruststokers en dat helpt, daar kom je verder mee. Het kwaad ebt dan weg. Ze baseren hun bestaansrecht op de bijbel. Jesaja zegt: ‘Ga heen, zet een wachter uit, laat mij melden wat hij ziet’. Vandaar.

Hoe ontstaat zo’n club dan, vraag ik me af. Want het is me nogal niet wat: Guardian Angel. De heren op de foto zeggen, dat je stevig in je schoenen moet staan, de praise-liederen moet kunnen meezingen, moet kunnen bidden en je bewust zijn van de dreiging van het kwaad. Hun organisatie is groeiende, zeggen ze ook.

Maar waarom zijn ze nou zo uniform en macho gekleed? Wit was toch veel passender geweest? Engelachtiger ook. Je moet dan wel een engelengezicht en engelengeduld meebrengen natuurlijk en misschien verwachten ze er toch met praten alléén niet uit te komen en is er wat ‘aardse’ uitstraling nodig. Je weet het tenslotte maar nooit met Satan!

Ik gun iedereen z’n tijdverdrijf, hoor, maar ik vind het zó eng, dat soort ordediensten! En ik vind onze regering al zo eng worden met allerlei plots opkomende regels en verordeningen, die ons moeten behoeden voor allerlei kwaad, waarvan we allang geen idee meer hadden. Wát ik ook ga stemmen volgende week, en ik weet, dat dat geen landelijke verkiezing is, het lijkt wel één pot nat allemaal….brrrr……

3 reacties op “Beschermengelen…..

  1. Smile

    maart 5, 2007 at 11:09pm

    Brrr, wat een engerds. Ik had het ook gelezen. Ben heel benieuwd of ik ze nog een keer tegen het lijf loop. Bij Guardian Angel moet ik trouwens meteen denken aan een ontwerpersduo dat een van hun ontwerpen zo genoemd heeft (www.vliegervandam.com)

  2. karin

    maart 9, 2007 at 12:13am

    een beetje late reactie, maar dit bestaat in amerika allang, al sinds 1980 ofzo.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)