Stralen…….

We zagen op de Belgische televisie brandweermannen een actie houden. In vol ornaat. Brandweerpakken aan, helmen op en ze hadden van die grote brandweerwagens bij zich van het formaat waar onze kleinzoons gék van zijn. Het feit, dat ik niet eens meer weet waarvoor ze dan demonstreerden, daaruit blijkt wel hoe gefascineerd ik aan het kijken was.

Ze kwamen op een gegeven moment tegenover een grote politiemacht te staan, waardoor ze niet verder konden. Dat zijn toch een soort collega’s zou je zeggen, maar dat was even niet te zien. En waar hield de politie die brandweerjongens mee tegen? Met een waterkanon! En wat deden die brandweerjongens toen? Terugspuiten!

Het was erg vermakelijk om te zien, hoewel er aan weerszijden nog waterkrachtgewonden zijn gevallen ook. Maar twee groepen ‘dienaren van de wet’, van één en hetzelfde land, die elkaar te lijf gaan met water. Een jongensboek.De commandanten van de twee tegenover elkaar staande partijen moeten in hun handen hebben gewreven toen ze het bevel tot spuiten mochten geven. Dat kán niet anders.

En zo niet, dan zijn het wel droogstoppels, die de tijd, dat ze in de zomer met waterpistooltjes hun buurjongetjes nat spoten, helemaal zijn vergeten. Het was mooie televisie……!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)