Heintje-effect……

Weg is weg. Zo denkt Maartje van Weegen, die we vanavond zagen bij P&W, over het einde van haar dienstverband bij de televisie. Een heel gezond standpunt, lijkt me. Wie er héél anders over denkt is Catherine Keyl, die na een afscheid met taart, bloemen, zoenen, een lintje van de koningin (waar Maartje, die toch dicht bij het vuur zat, voorlopig naar kan fluiten!) en heel veel publiciteit, zonder een spoor van schaamte, rustig weer op de plaats van haar opvolgster is gaan zitten bij het programma van omroep Max.

Hoewel ik tot de doelgroep behoor, heb ik het dagelijkse programma nog nooit gezien, omdat we de televisie op dat tijdstip niet aan hebben vanwege belangrijker bezigheden, maar ik weet zeker dat Martine van Os, die opvolgster dus, het uitstekend gedaan zal hebben. Maar Catherine moest nodig haar gordijnen gaan ophangen in haar nieuwe huis, zei ze laatst, en dat was meteen een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van haar televisieloopbaan.

Maar óf de gordijnen zijn toch een pietsie duurder uitgevallen dan de bedoeling was óf Katrien kan toch niet buiten alle aandacht van de bejaarden: ze is gewoon terug. En nou hoop ik maar dat Martine net zulke goeie relaties heeft. Ik vind trouwens de opvatting van Maartje heel wat symphatieker. Weg is weg………

3 reacties op “Heintje-effect……

 1. Puck

  maart 6, 2007 at 7:09am

  ‘Katrien’ is een tijd geleden bij De wereld draait door geweest, of bij P&W, en toen zei ze dat ze nooit van plan is geweest weg te gaan. Ze wou er alleen even tussenuit voor haar huis, het was vanaf het begin al duidelijk dat het iets tijdelijks zou zijn.
  Helaas.

 2. Neneh

  maart 6, 2007 at 7:56am

  Gaat Maartje er eindelijk mee stoppen? Da’s mooi nieuws…. dat werd tijd 🙂

 3. els

  maart 6, 2007 at 10:12am

  @Puck:Die indruk wekte ze bij haar pontificale “afscheid”, dat dus geen afscheid blijkt te zijn, niet, hoor! Dat heb ik toevallig gezien en ze liet zich leuk fêteren toen! En van dat koninklijke lintje zei ze: “Eindelijk!”.
  @Neneh: Maartje is 57. Een normale tijd toch om te stoppen, zelfs naar huidige maatstaven aan de vroege kant! En zo slecht vond ik haar niet.’n Beetje tuttig misschien….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)