Kijkcijfers…..

De brillenwinkel stuurde me een briefje, dat het drie jaar geleden was, dat ik ’n bril bij ze had gekocht en of het nou geen tijd werd om mijn ogen weer eens na te laten kijken. En ’n nieuwe bril aan te schaffen natuurlijk, maar dat zeiden ze er niet bij. Het leek me niet verkeerd om in ieder geval de opticien weer eens te laten meten dus gistermiddag waren we daar. Naar ik dacht om een afspraak te maken, maar het kon meteen.

Eerst heb ik achter allerlei machines gezeten, die bediend mochten worden door een minder gecertificeerde medewerkster en ben daarna onderzocht door een échte opticien. Er bleek niet zoveel veranderd te zijn. ’n Kwart puntje meer voor het leesgedeelte en ik heb een wegens veroudering wat verschoven cilinder, maar een en ander was nou niet zodanig dat ik een nieuwe bril moest.

Dat vond ik wel jammer, want eigenlijk wou ik best een nieuwe bril! Maar dat zou dan uitsluitend een modieuze gril zijn ten bedrage van een paar honderd euro, want ik wil altijd wel dubbelfocus, getint, gehard en ontspiegeld en zo, kortom het dure pakket. De opticien zag al gauw de commerciële mogelijkheden en zei: “Loopt u maar even mee, dan kijken we gewoon even”.

En ja, hoor, ik héb me toch een leuke bril uitgezocht! Over veertien dagen is ie klaar. Met ’n kwartpuntje meer en een op z’n plaats gezette cilinder dan toch meteen maar. Dúúr vrouwtje, hoor, ik…..maar ik rook niet…..

1 reactie op “Kijkcijfers…..

  1. inge

    maart 23, 2007 at 2:50pm

    ze hebben ook gwoon tè leuke brillen !!! ik heb er eigenlijk geen nodig [, alhoewel,lately…] maar heb er wel een stuk of wat. heb ze dan vervolgens weer amper op hahaha
    mn nieuwste tic is nu maar zonnebrillen, das wel wat betaalbaarder !

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)