Ondernemersleed……

’s Zaterdags nemen we meestal ’n bloemetje mee bij de goedgesorteerde bloemenbalie van onze supermarkt. Er zijn kant-en-klare boeketten te koop, maar ik vind het leuker om zelf iets bij elkaar te zoeken. Ik zag bloemen, die ik alleen maar in het wit kende en wel onder de naam ‘zuidenwindlelies’ oftewel de ‘ornithogalum thyrsoides’ en vanwege dat ‘ornitho’ is de naam ‘vogelmelk’ ook niet zo gek. Je ziet, ik ken mijn flora met behulp van Google. Maar deze waren zacht-oranje en dan niet in kleur gespoten, zoals ze met deze bloemen wel eens doen en wat ik afschuwelijk vind, maar echt zo gekweekt. Ik vond ze lief.

Toen ik de bosjes bij elkaar deed kwam de bloemenmevrouw naast me staan en zei: “Zo, hebt u ‘bloemistenverdriet’ uitgezocht?”. Daar had ik nou nog nooit van gehoord dus ik vroeg waarom ze zo genoemd werden. “Ze staan wel drié weken”, zei ze. “En álle bloemetjes, die nu nog in de knop zitten, komen uit”. Ja, dat is treurig voor de bloemenbalie van de C1000, maar deze tevreden consument gaat eens kijken of het waar is, dat van die drie weken! Lang leve de ornithogalis thyrsoides……!

3 reacties op “Ondernemersleed……

 1. Sophie

  maart 19, 2007 at 12:28pm

  Els, gelukkig je bent er weer. Was je even verdwenen zeg, ik voelde me net alsof de Libelle niet was bezorgd. Gelukkig ben je weer terug met je leuke columns.

 2. Verbal Jam

  maart 19, 2007 at 3:29pm

  Je kunt er natuurlijk een gewoonte van maken om je stukjes eerst te schrijven in w.bloggar (http://wbloggar.com/). Dan kun je ze eerst opslaan op je eigen harde schijf en daarna vanuit het programma direct posten naar je weblog.
  Tenzij je een Mac gebruikt, want daar is ’t niet voor.

 3. els

  maart 20, 2007 at 2:07am

  @Sophie: Libelle is er weer!
  @VJ: Dank voor de tip.Ik heb geen Mac dus ’t moet werken en ik ga het bekijken.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)