Excellentie…….

Europa is een gewéldig werelddeel, daar heb je geen idéé van! Wat daar allemaal mogelijk is! In Macedonië bijvoorbeeld rijdt de minister van Binnenlandse Zaken, Gordana Jankulovska (30), rond in de vorig jaar in Madrid gestolen auto van David Beckham. Daar doet ze helemaal niet verontschuldigend over of zo, welnee, ze zegt: “Ik ben een grote fan van David Beckham en ik hoop dat hij persoonlijk zijn auto komt claimen, zodat ik hem kan ontmoeten en hem persoonlijk de sleutels kan overhandigen”. Want dat staat in de Macedonische wet: je moet als buitenlander persoonlijk je gestolen goederen komen terughalen! Dat is nog es wat anders dan kijken of je gestolen fiets misschien in de politiekelder staat.

De auto is vorig jaar van Spanje via Macedonië naar Griekenland vervoerd en vandaar weer terug naar Macedonië om officieel ingevoerd te worden. Spanje en Griekenland zíjn al lid van de EU en Macedonië wil d’r nog bij. ’t Zal Beckham z’n enige auto niet geweest zijn, maar het zal ook niet de enige auto geweest zijn die deze weg is gegaan. Werk aan de winkel voor de EU, lijkt me. En Macedonië maar even op de wachtlijst met die minister erbij. Even Apeldoorn bellen, of Brussel, of Straatsburg…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)