Wat ’n auto-baan……

Wat stonden er op de AutoRai dit jaar weer verschrikkelijk veel van die jonge meiden als ‘versiering’ bij al die auto’s, zeg! Ik dacht dat we dat qua emancipatie nou wel zo’n beetje gehad hadden, maar nee. Zouden er nou echt minder mannen komen kijken naar die bolides als er géén mooie vrouwen over de motorkap gedrapeerd waren?

Er worden hier thuis altijd autoprogramma’s gekeken en die gingen de laatste week állemaal over de AutoRai en soms kun je een auto niet eens goed bekijken doordat die meiden er voor staan. Ga wat nuttigs doen, denk ik dan. Dit wil je toch niet als vrouw? Het moet wel verhipte goed betalen, want het lijkt me zulk nutteloos en oervervelend ‘werk’.

Misschien zien mannen dat wel heel anders, hoor, maar ik zou als man zeggen: “Hé, zus, ga es effe aan de kant!”. En dan die eeuwige melige glimlachjes, dat moet toch zeer gaan doen in je kaken! Eigenlijk is het een vorm van vrouwenmishandeling en moeten de rechten van de mens er aan te pas komen voor die stakkerds. Maar ja, als ze niet gedwongen worden….

Ik heb als jong meisje van achttien als bijbaantje wel eens op de Rai gestaan in de stand van Fleurop, bij een bloemenevenement. Daar mocht ik mijn eigen kleren bij aan, waar uiteraard niets gewaagds aan was, want dat had niet eens gemogen van thuis en lachen mocht ik als daar reden voor was. De Rai was toen ook van een heel wat bescheidener afmeting. Het was leuk werken tussen de bloemetjes en het rook ook nog heel lekker.

Mannen vinden nieuwe auto’s ook heel lekker ruiken, heb ik me wel eens laten vertellen. Eigenlijk zijn die geparfumeerde vrouwenstandbeelden dus helemaal niet nodig……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)