Lekker belangrijk…..

Onze vier kleinzonen, die gisteren allemaal even hier waren, kunnen goed met elkaar overweg en dat is een prettig gegeven. Maar aan de oudste van zeven kun je toch merken dat hij zich al wat onderscheidt van het ‘grut’ van vier en vijf. Hij kan al aardig goed hoofdrekenen en gaf daar gisteren enige staaltjes van ten beste en de vraag, die hij stelde aan zijn moeder: “Waarom heeft een land eigenlijk een hoofdstad?” getuigt van zakelijk inzicht. “Amsterdam is de hoofdstad, maar in Den Haag is de regering en dat is niet de grootste stad”. Politiek inzicht dus ook nog.

Vervolgens noemde hij de hoofdsteden van bijna alle Europese landen. Behalve wat een beetje te ver richting de Balkan lag, maar sjonge, ik was onder de indruk, hoor! Alleen dichtbij, de hoofdstad van België wist ie niet. Ik dacht : “Kom, ik help ‘m even op weg” en begon te souffleren: “Bru…Bru…?”. Toen wist hij ’t : “Brummen!”.

Fout, fout! Maar nou ja, van Brummen hadden ze zaterdag net gewonnen met hun f-jes elftal. Met 2-0! Dat blijft in je hoofd zitten, hoor, en wat is nou belangrijker voor een jongetje van zeven: zijn voetbalclub of Brussel, de hoofdstad van België? Oftewel Bruxelles. Ze kunnen daar niet eens kiezen…….

2 reacties op “Lekker belangrijk…..

  1. Smile

    april 9, 2007 at 4:48pm

    Ah, wat schattig en wat knap dat hij de hoofdsteden allemaal kent. Zover zijn ze hier nog niet.

  2. Hansje

    april 9, 2007 at 7:17pm

    Goed beschouwd heeft-ie maar drie van de zeven letters fout – dus hij zat er héél dichtbij! 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)