Watersnood….

Het is te droog hier. In Australiƫ ook, hoorde ik van mijn zus, die er woont. Aan de Sunshinecoast nog wel en daar is water genoeg in the ocean, zou je zeggen, maar ze hebben er opdracht gekregen heel zuinig aan te doen met water. Alleen wassen en afwassen met een volle machine, ook zonder gebrek aan water lijkt me dat wel aardig, de tuin niet sproeien en de auto mag niet gewassen.

Ze hebben daar, ondanks dat het najaar is, net als wij, ondanks dat het pas voorjaar is, hoge temperaturen. Mijn zus noemde het een “Indian Summer”. Maar het allerraarste bericht van m’n zus vond ik, dat er 12000 liter water was gestolen uit een tank bij een sportcentrum. Water is geld waard! De uitdrukking “hij verdient geld als water” krijgt zo wel een hele speciale betekenis.

Hopelijk gaat het hier tijdig regenen, zeg! Stel, dat wij ook van die toestanden krijgen. Je moet er toch niet aan denken, dat je je gietertje niet onbeheerd kunt laten staan……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)