Druk om niks…..

Naar aanleiding van de geconstateerde hoge bloeddruk van mijn echtgenoot door de medewerkster van de kruisvereniging, zijn we toch maar even naar de huisarts gegaan. Die las de uitkomsten van het onderzoek op het formulier, trok zijn wenkbrauwen op, zei “Nou, nou, dat moeten we maar eens even verifiëren!”.

Bij dat onderzoek was de kruisvereniging tot twee keer toe tot een uitslag van 103/178 gekomen en zó aantrekkelijk was die onderzoekster nou ook weer niet, dat vader daarvan oververhit zou raken, hij mist bovendien elk visueel contact dus dat scheelt ook zo maar weer een paar punten. Onze medicijnman mat 75/145. Deed ie voor de zekerheid nóg ’n keer, met weer dezelfde uitslag. “Niks aan de hand dus!”, zei de dokter “die digitale metingen zijn meestal niet zo betrouwbaar”. Hij doet het zelf dan ook nog steeds pompend met een manchet om je bovenarm.

Omdat we, zo kort na het onderzoek bij ZorgSaam, werden gebeld door een firma die in artikelen deed met ‘omega3’-spullen en visolie en zo, dachten we al dat ons adres was doorgegeven door de kruisvereniging. Maar nu denken we zelfs, dat er wel iets heel erg vreemds aan de hand moet zijn met die commercieel opgevoerde bloeddrukmeter, een apparaat om ongerustheid mee te verkopen! Maar dat is eigenlijk een heel valse gedachte van ons, afgezien van het feit of zoiets technisch kán…..

2 reacties op “Druk om niks…..

 1. CasaSpider

  mei 5, 2007 at 4:44am

  Op het moment dat de gezondheidszorg in commerciele handen komt kun je dit soort dingen zeker verwachten. Het gaat dezelfde kant op als call-centers en spam, jammer maar helaas…
  (In mijn ogen allemaal pure geldverspilling)

 2. inge

  mei 5, 2007 at 9:31am

  jeetje… moet niet gekker worden zeg !
  Gelukkig viel t allemaal mee nog dus.
  Als ze bij mij ooit met iets anders aankomen dan dat ‘ouderwetse’ pompje, zal ik dit verhaal in m’n achterhoofd houden ; )

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)