Kunst……

Op de Loolaan, onze mooie entree als je van de Oude Amersfoortseweg Apeldoorn binnenkomt, is een kunstproject gerealiseerd. De Duitse landschapskunstenaars Wolfgang Buntrock en Frank Schulze hebben 2000 vogelhuisjes opgehangen aan de eerbiedwaardige Loolaanse bomen. In alle kleuren van de regenboog. Ze zeggen dat 95% van de voorbijgangers positief reageert op het project.

Ik kan er geen zinnig woord over zeggen, want ik ben nog niet in de buurt geweest, heb alleen maar foto’s gezien en gelezen dat het een heel karwei was om ze op te hangen. Maar ja, je bent kunstenaar of je bent kunstenaar, je doet het jezelf aan.

De nestkastjes blijven de hele zomer hangen en in september worden ze verspreid over heel Apeldoorn. De kunstenaars zeggen: “Over vijf jaar komen we terug om te kijken of we ze terug kunnen vinden en zullen er duizenden vogeltjes geboren zijn in onze huisjes”. En dat is een leuk idee natuurlijk.

Aan de Loolaan staan een paar grote serviceflats, waar overwegend senioren wonen dus die 95% positieve reacties vallen me hartstikke mee. Gevoel voor kunst, hoor! Behalve die ene meneer, die aan de ophangers van de vogelhuisjes vroeg, wat ze eigenlijk aan het doen waren. Die zeiden natuurlijk: “Dit is kúnst, meneer!”. In het Duits dan, hè. Waarop de man antwoordde: “Rembrandt, dát is kunst” en hij vervolgde zijn wandeling langs de statige Loolaan…….

2 reacties op “Kunst……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)