Behoeftig……

Albert Heijn is volgens berichten bezig ‘nieuwe winkelconcepten’ te testen. “Want”, zo zegt een woordvoerder “de behoefte van de klant verandert en wij moeten die behoefte volgen”. Nee, nou geen grapjes over het woord ‘behoefte’ , dat is flauw. Dié behoefte staat aan het eind van de voedselketen en bovendien zijn de toiletrollen héél vaak in de aanbieding.

Maar een klantbehoefte wordt toch commercieel gecreëerd of heb ik dat nou mis? Ze verzinnen toch steeds weer “nieuw!nieuw!nieuw!” om je dat te laten kopen? En spullen, waar ik al jarenlang heel tevreden over ben en helemaal aan gewend verdwijnen soms zo maar en zijn niet meer te vinden. Verpakkingen verbeteren kan heel nuttig zijn, ook milieutechnisch vooral, maar ze onherkenbaar veranderen is vaak zeer hinderlijk en klantonvriendelijk.

Omdat ik al ouder ben zou je kunnen denken, dat ik niet wil dat er iets verandert en dat alles maar moet blijven zoals het is. Nou, zo zit ik niet in elkaar. Ik ben best wel ( gôh, dát klinkt jaren zeventig, hè: “best wel”) gevoelig voor nieuwe zaken zolang ze ook nuttig zijn. Maar om nou een heel winkelconcept te gaan veranderen omdat mijn ‘behoefte als klant’ dat zou eisen vind ik overdreven.

Wat ik een goeie aanpassing vind, waarbij ze de veranderende maatschappij hebben gevolgd, zijn de kleinere porties in van alles. Je betaalt daarvoor naar verhouding wat meer, omdat de verpakking en alles daaromheen hetzelfde blijven als bij grotere hoeveelheden. Dat snap ik dus en ik ben er blij mee, omdat ik nog steeds moeilijk eten kan weggooien. Zal ‘de oorlog’ nog wel zijn.

De zogenaamde ‘aanbiedingen’ zijn wel nog steeds gericht op grootverbruikers. Want wat moet ik met mijn kleine huishouden met kilo’s vlees en waar laat ik 32 rollen toiletpapier? Geen behoefte aan……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)