Dakduif…..

Had ik al verteld dat ik ’n bewonderaar ben van Foppe de Haan? ‘k Geloof van wel, hè, ’t wordt vervelend. Maar voor bakvissengedoe ben ik al veel te oud, hoor, daar heeft het dus niks mee te maken. Voor Hiddink waren vorig jaar in Australië de T-shirts met “we love Guus” niet aan te slepen, maar Foppe zit op zoiets niet te wachten, denk ik. Wat is die man een verademing, zeg!

Maar er wordt zo hier en daar wel denigrerend over ‘m gedaan, hoor! Een over het paard getild voice-overtje, dat zichzelf graag hoort,( nou ja, daar is ie op aangenomen natuurlijk anders word je geen voice-over, hè, hè…) noemde hem ‘de grijze dakduif ‘. Ze hadden het vanavond ook over z’n witte sokken, lekker belangrijk.

En gisteren over de Friese schoolmeester, die nóóit een internationaal grote trainer had kunnen worden omdat ie daar de goeie instelling niet voor had. Hij zal heus niet armlastig zijn, maar voor het grote geld is ie nooit gegaan. De eerste die dat weinig kan schelen is hij zelf. Hij wil voetballers en dan vooral jónge voetballers beter maken dan ze zijn. En dat niet alleen op voetbalgebied.

Hij schrijft ze ook brieven, hoorde ik. Dat is toch léuk? Over dat ze tegen kritiek moeten kunnen bijvoorbeeld of dat ze zich niet zo druk moeten maken en dat alles heus wel goed komt. Iets op schrift stellen, zodat ze zo’n boodschap nog eens na kunnen lezen en er over nadenken. Zo’n brief moeten ze dan bewaren en nog eens bekijken als ze als miljonair en beroemde voetballer (eerst het een en dan het ander) aan de rand van hun zwembad zitten.

Ik vind Foppe de Haan een oase van rust in die blatende mannenwereld (vrouwen hebben de naam, ja, ja…..) van vóórbeschouwers, nábeschouwers, deskundigen, analytici, presentators en aanschuivers, die vanwege hun bekende kop hun zegje mogen doen en er nog voor betaald krijgen ook. Ik hoop dat ze winnen morgen, de jongens. En Foppe, want hij is altijd zo leuk blij. Zonder karatetrappen en zo. Maar, die Serviërs zijn verdorie wel goed, hoor. ’t Kan Friezen of dooien……

1 reactie op “Dakduif…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)