GeFopt……

Als Jong Oranje speelt, dan kijk ik natuurlijk, want ik vind voetballen leuk en ze deden het goed tegen de Portugezen, vond ik. Maar vanavond had ik even iets anders te doen toen de stand 2-1 in het voordeel van Nederland was. Zodoende heb ik de laatste twintig minuten van de wedstrijd gemist.

Toen ik weer terug was in de kamer vroeg ik mijn huisgenoten hoe de wedstrijd geëindigd was en toen zeiden ze, met chagrijnige koppen, dat het 3-2 voor Portugal was geworden. Twee penalty’s door stommiteiten van ’n paar spelers, van wie ze de namen zelfs noemden. Ik had ongelooflijk de pest in!

“Hebben wij weer”, zei ik “nu ook geen Olympische Spelen natuurlijk!”. “Ja”, zei m’n zoon “ik zeg net nog tegen Pa: het is maar goed dat Ma ’t niet heeft gezien. Dat is niet goed voor d’r hart!”. Ik mopperde inderdaad nog wat na, voor mij was de lol er helemaal af.

Toen kwam er op de tv een of andere Chinese vrouw in het beeld, die de Nederlandse ploeg heel hartelijk welkom stond te heten in Bejing met een heel verhaal en ik dacht nog : “Nou zeg, dat is ook knap stom om zo’n arrogant van tevoren opgenomen item tóch nog uit te zenden. Wrijf ’t er maar in!”. Maar toen de “nabeschouwers” ook nog es heel vrolijk gingen zitten doen dacht ik : “Hier klopt iets niet!”.

En ja, hoor! Mijn familie kwam niet meer bij. Want ha, ha! d’r was niks van waar, ze hadden me voor de gek gehouden. Zeer overtuigend, hoor, dat wel, want ik heb toch zeker tien minuten de dampen in gehad omdat ik dacht dat “we” het weer eens verprutst hadden. Ze zijn rijp voor een bloeiende toneelcarrière, dat tuig van mij. Een daarvan is dan wel een laatbloeier, maar dat kan.

Maar ach, mijn grote held Foppe was zó blij en dat maakte het helemaal goed! Wat ze d’r trouwens áán vinden, hè, mij zo in de maling te nemen. Maar mijn reactie schijnt nogal leuk te zijn. Nou goed, dat gun ik ze dan wel…..we hebben tenslotte gewonnen! Jong Oranje boven…….!

1 reactie op “GeFopt……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)