Tunnel……

Zaterdag a.s. wordt er door het bedrijf, dat de 6,6 km. lange Westerscheldetunnel tussen Goes en Terneuzen beheert, een dag georganiseerd voor vrouwen, die bang zijn om in een tunnel te rijden. Er hebben zich maar liefst 400 vrouwen aangemeld. Mannen met diezelfde tunnelangst, en die zullen er toch ook wel zijn, mogen kennelijk niet meedoen.

De vrouwen rijden niet zelf de tunnel in, maar worden in een bus gezet. Ze krijgen dan ook workshops over veiligheid en pech onderweg. Pech in een tunnel, neem ik aan, want dat is toch wat anders dan op een Zeeuws landweggetje tussen de korenvelden iets met je auto krijgen.

Ze hebben ook massages en manicurebehandelingen in petto voor de dames. Die massages, dat snap ik, dat is om alle van angst gespannen spieren weer een beetje los te krijgen, maar waarom je nagels behandeld moeten worden? Hoewel, nu ik erover nadenk, je gaat natuurlijk ook nagelbijten van angst en dan ook nog het zweet in je handen, nee, tóch wel nuttig zoiets.

Hopelijk komen de dames zo van hun tunnelvrees af. Ze moeten dan vooral niet hier kijken, want dan wordt het niks. Wij zijn al een paar keer door de Eurotunnel naar Engeland overgestoken, fluitje van een cent, maar als je dat vertelt zitten mensen soms ook te griezelen. Ik wist niet dat zoveel mensen dat eng vonden.

Ik denk bij een tunnelsyndroom trouwens aan iets heel anders. Iets waar nog veel méér mensen last van hebben: het carpale tunnelsyndroom: de beknelling van de middelste zenuw, lopend van de onderarm naar de handpalm via een ‘tunnel’ die wordt gevormd door de handwortelbeentjes en de dwarse polsband aan de binnenkant van je pols. Daar helpt geen massage en geen manicurebehandeling tegen heb ik me laten vertellen.

Ik las, dat er een WrisTimer is, die goed schijnt te helpen

als je geen zin hebt om in je te laten snijden. Dat was namelijk het advies, dat de Arbo-dokter aan onze zoon L-rs gaf, toen hij met tunnelklachten kwam: “Laat die zenuw maar doorsnijden, heb je nergens meer last van!”. Tunnelvisie, die man……….

1 reactie op “Tunnel……

  1. Tat (Tikt)

    juni 7, 2007 at 5:22pm

    Soms is het carpale tunnelsyndroom een symptoom van een storing aan de schilklier en/of een tekort aan schildklierhormoon. Na behandeling van de schildklier is het mogelijk dat de klachten van het carpale tunnelsyndroom verdwijnen. Zenuw doorsnijden kan altijd nog, dunkt mij…. 😐

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)