Doen wie d’r ’t eerste is……

Sommige mensen hebben niet zoveel met de Tour de France, die zo ondertussen ook wel de Tour of England of Tour de la Belgique mag gaan heten vanwege die uitstapjes over de grens. Zo hoorde ik over een koopman op de markt, die riep: “Die mafkezen! Je drie weken de pleuris rijden, terwijl ik zo’n geel shirtje voor € 5,– in de aanbieding heb!”.

Gistermiddag luisterden we naar het Radio Tour de France-programma, dat gepresenteerd werd door die hockey-dokter (zowel het een als het ander ‘ex’) Tom, de broer van Youp. Het is dat er ook ander nieuws tussendoor komt, want het verslag van de Tour was slaapverwekkend. Vond de verslaggever ter plekke ook trouwens.

Eigenlijk heb je meer dan genoeg aan een reportage over het laatste half uur van zo’n etappe. Dat was, gistermiddag tenminste, het enige moment dat er iets te beleven viel. Dan vind ik een samenvatting (op tv voor mij) eigenlijk wel genoeg. Zo’n sliert kleurige renners is leuk om te zien, hoewel ik die valpartij laatst weer afschuwelijk vond en het gelukkig letterlijk meeviel. En ’n mooi sprintje, prachtig!

Maar er gaat zoveel geld om in dat circus, dat er aardig wat ‘opgeklopt’ moet worden om het interessant te laten lijken. En weet je, Mart Smeets begint me ook zo de keel uit te hangen, maar dat is puur persoonlijk, hoor! Ik zag, dat ze de bejaarde wielergoeroe Jean Nelissen ook alleen nog maar vanaf grote afstand in beeld brengen. Maar ja, het hoort bij de zomer, hè, de Tour. Zomer…..? Hè ja, laten we ’t nog es over het weer hebben…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)