Economisch feestvieren…..

Op de school van twee van onze kleinzonen hadden ze vandaag een ‘meester-en juffendag’. Dat is een dag waarop, door een wonderlijke speling der natuur, toevallig álle meesters en juffen tegelijk jarig zijn. Is dat mooi of is dat prachtig? De hele school in feeststemming en al het personeel in één keer versierd.

Dat zal gedurende het schooljaar een hoop kostbare tijd schelen. Hartstikke economisch dus en de inspectie zal inderdaad tevree zijn. En het is bovendien de laatste week voor de vakantie en die is bij voorbaat toch al rommelig.

In mijn tijd waren trouwens alle juffen en meneren ( wij hadden geen meesters op onze Amsterdamse Montesssorischool) altijd, door diezelfde speling der natuur waarschijnlijk, op een woensdag jarig. Een half dagje feestvarken vonden ze kennelijk meer dan genoeg en dat lijkt me niet onredelijk.

Maar het was vandaag vast erg gezellig, want dat is de school ook. Mooi weer erbij en eigenlijk is het best een leuk idee….

3 reacties op “Economisch feestvieren…..

 1. Smile

  juli 17, 2007 at 11:58pm

  Is dat tegenwoordig niet een algemeen ingeburgerd gebruik geworden? Bij alle basisscholen die ik ken doen ze dat tegenwoordig.

 2. els

  juli 18, 2007 at 10:18am

  @Smile: Door mijn kleinzonen kom ik voor het eerst weer in aanraking met een basisschool dus voor mij zijn zulke gebruiken, waar jonge ouders niet van opkijken, helemaal nieuw!In mijn tijd waren ze nog allemaal één voor één jarig. Maar wel op woensdag.

 3. Smile

  juli 18, 2007 at 11:46pm

  Voor mij is dat ook relatief nieuw hoor. In mijn tijd was dat ook anders. Maar er is zoveel veranderd sinds ik naar school ging en nu mijn kinderen naar school gaan… Niet alleen op school. Ik ben ook al een fossiel in hun ogen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)