Slaapmiddeltje…..

‘k Heb iets ontdekt. Een poosje geleden sliep ik niet zo best of eigenlijk had ik moeite om in slaap te k√≥men. Ik had de gewoonte om voor het slapen nog wat te lezen of een woordpuzzeltje te maken en vervolgens bleef het gelezene in mijn hoofd rondtollen of het woord waar ik niet op kon komen bleef maar spoken. Heel onrustig, ik werd er piekerend van en steeds wakkerder.

Niet meer lezen of puzzelen hielp ook niet, want dan ging ik wel weer over wat anders liggen denken. Warme melk, daar word je op ’n gegeven moment ook wat melig van, dus vervelend, vervelend.

Totdat ik de sudoku’s ontdekte! Ik ben geen cijfermens en dat is prima. Doordat ik een paar sudoku’s maak voor het slapen gaan heb ik geen verbinding meer met “woorden”, is mijn hoofd leeg en ga ik, nadat ze opgelost zijn, want ik ben heel goed natuurlijk, heel tevreden slapen en ben zo vertrokken!

Mooi geregeld, of niet soms? Ik vind het wel een vondst eigenlijk……..

2 reacties op “Slaapmiddeltje…..

  1. Cockie

    juli 17, 2007 at 4:29pm

    Briljant Els. Dat zou voor mij denk ik ook werken, maar ik kan de moed (lees: sudoku) niet opbrengen.

  2. Sandra

    juli 17, 2007 at 9:38pm

    Jammer dat een kind van 5 nog niet kan sudoku-en. Nou ja, nog 3 dagen en het is eindelijk vakantie. (Waarom begint zo’n juf al 2 weken van te voren de hele klas te ontmantelen?)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)