Klassiek……

We hoorden net, luisterend naar De Klassieken op Radio 4, een staaltje Hilversumse arrogantie waar de honden geen brood van lusten! Mevrouw Maartje van Weegen presenteert het programma en dat doet ze doorgaans wel aardig, hoewel ik haar collega Nelleke van der Krogt het veel leuker vind doen, maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak uiteraard.

Ze moest er even uit voor het nieuws. Daarin was o.a. een bericht over omgewaaide bomen in Nunspeet, waarbij mensen werden gewaarschuwd maar liever niet het bos in te gaan omdat het daar onveilig is. Bovendien was er in Friesland een boot 10 meter het land op gevaren, omdat de in slaap gevallen schipper de bocht had gemist. Hij ging rechtdoor en Friesland heeft nu een vakantiehuisje minder. Godzijdank geen slachtoffers, hoewel er een heel gezin in lag te slapen. Een relatief goed bericht dus.

Maar wat zegt mevrouw Van Weegen als ze weer doorgaat met haar programma? “Nou, het lijkt hier wel een regionale zender! Gelukkig was er ook nog nieuws uit Engeland!”. De trut.

Ik ben niet gewend dergelijke benamingen rond te strooien, maar nu kan het even niet anders……

1 reactie op “Klassiek……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)