Service…..

’t Is hier wel ’n beetje komkommeren, hoor! Er gebeurt wel wat, maar om nou te zeggen, dat ’t logbaar is…nee. Tussen de buien door gaan we zo hier of daar es naar ’n verjaardag, we gaan eens kijken bij ’n kennis die haar (leuke!) huis aan ’t verkopen is, we doen wat boodschapjes om in leven te blijven en dat is ’t dan wel.

Maar nou had ik net mijn zus uit Australië aan de telefoon. Die “skype-t” tegenwoordig, waardoor ze ons goedkoop kan bellen en dat is érg leuk natuurlijk. We mailen uiteraard ook nog wel, maar dat geklets, waarbij het verdorie lijkt of ze náást je staat! is erg gezellig. Hoewel je d’r wel moet laten uitpraten, maar dat bevordert alleen maar de beleefdheid.

Ze heeft wat medische problemen waarover zij zich wat zorgen maakte (en wij aan deze kant van de bol uiteraard ook) en nu blijkt e.e.a. gelukkig mee te vallen. Er moet operatief wel iets gebeuren, maar dat kan zelfs wachten tot iedereen tijd heeft.

De arts, die haar onderzocht, zei ineens: “Are you Dutch?”. “Originally, yes”, zei m’n zus. “Nou, dat praat dan een stuk makkelijker!”, zei de dokter. Ze was sinds twee jaar, samen met haar eveneens arts zijnde man, werkzaam in Australië. Zie je nou wel, dat het waar is, dat al die hoogopgeleide mensen gewoon de kuierlatten nemen uit Nederland? Dat schijnen er, als je de krant mag geloven, ondertussen heel wat te zijn.

Nou ja, mijn zus vindt ’t prima, hoor, ’n Hollandse dokter in Queensland. Waar vind je zo’n service in het buitenland als je niet in een Spaans seniorengetto woont? Nou, dáár dus……!

4 reacties op “Service…..

 1. Hansje

  juli 25, 2007 at 6:23pm

  In Luxemburg ook, gelukkig! (Hoewel ik uiteraard hoop dat ik die niet nodig zal blijken te hebben.)

 2. els

  juli 25, 2007 at 8:04pm

  *Eigenlijk ben jij ook zo’n hoogopgeleide kuierlatten-dame, Hansje!Ik hoop trouwens ook voor je dat je die dokter, die Holland dus óók al ontrouw is, niet nodig hebt.

 3. jan

  juli 26, 2007 at 4:43pm

  komkommertijd maakt mij als journalist altijd een beetje chagerijnig. tel daar het weer bij op en je kunt je voorstellen hoe ik me voel.

 4. els

  juli 27, 2007 at 1:47am

  @Ik voel met je mee, Jan. Kun je niet net doen als Rasmussen? Zéggen dat je in Eindhoven zit, maar ondertussen lekker naar Italië gaan?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)