Klein, kleiner, kleinst……

Vandaag ging het in de krant weer over “kabouter-gate”. Als je het mega-kleine nieuws volgt, zoals ik, dan heb je het misschien wel gelezen. In bungalowpark “De Vlegge” in Sibculo heeft de vereniging van eigenaren iemand gesommeerd de tuinkabouters uit de tuin bij zijn chique bungalow te verwijderen, omdat ze het landelijke karakter van het park aantasten.

Ik begrijp dat niet. Wat is er nou landelijker dan een tuinkabouter? Ik heb er zelf vier, zoals je kunt zien op de foto. Ze hebben de namen van onze vier kleinzonen en daarom staan ze ook zo gezellig dicht bij elkaar. Meer zullen het er ook niet worden of er moet nog iets heel opmerkelijks gebeuren binnen onze familie, maar dat zit er zo op het oog niet in. Nou, en staat dat landelijk of niet zo in een stadstuintje midden in Apeldoorn?

Ik ben trouwens wel benieuwd hoe het uitpakt daar in Twente. Of ze uitgezet zullen worden, de kabouters. Het is, geloof ik, grensgebied daar dus je kunt niet weten. Maar er zijn ook al mensen die, hoewel ze niks met tuinkabouters hebben, er nu expres een in de voortuin zetten om adhesie te betuigen met de man die ze van de VVE moet weghalen. Maar die man denkt, dat dat meer is om de vereniging te jennen dan vanwege de kabouters.

Waarin een klein land groot kan zijn, of andersom zo u wilt, het gaat tenslotte om kabouterformaat. Ik had al eens eerder ’n kabouterverhaal, maar dat had een veel leukere aanleiding eigenlijk……..!

1 reactie op “Klein, kleiner, kleinst……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)