Re(cycling)vival……

Dat een mens ouder wordt is gewoon iets dat er bij hoort en daar moet je natuurlijk niet moeilijk over doen. Maar zouden al de acteurs van de series, die in deze zomerperiode herhaald worden, nou deze herfst niet in rijen van vier voor de deur van de psychiater staan, zeg? Omdat ze hebben gezien hoe knap ze ééns waren? Het lijkt me heel vervelend als mensen over je zeggen: “Wat heeft die een ouwe kop gekregen, hè?”, want ze hebben in Hilversum echt wel afleveringen van de plank gehaald van lang geleden.

En al die muziekgroepjes dan, die ze weer tot leven hebben gewekt om nog één keer hun kunstje te doen voordat ze definitief instorten. Eerst de Dolly Dots en nou de Spice Girls weer.Die zijn nog niet oud natuurlijk, maar toch al passé. Wat is dat toch? Geldgebrek? Van één Spice-meisje weet ik zeker dat dát ’t niet kan wezen, maar de rest wil misschien nog es cashen. Of nog eens ’n keer in de aandacht, want die is zeer gemist? Is het sowieso een gebrek aan iets nieuws, dat iedereen weer doet terugverlangen naar vroeger? Was de kwaliteit vroeger beter?

Dat kan ik me niet voorstellen eigenlijk. Ik vind het muzikale niveau van de toppers van toen soms toch wat simpel, ’n uitzondering daargelaten. Wat ik me altijd heb afgevraagd hoe het toch mogelijk was, dat een Anneke Grönloh, met haar vreemd-deftige spraakje, ik noem zomaar iemand, hoor, zo enorm populair was met haar brandende zand. Maar ja, ik kén het nog wel, dat liedje, dus het zal wel iets gehad hebben.

Maar toch, ik begin steeds meer respect te krijgen voor Doe Maar en BZN. Gewoon ophouden. Geld genoeg en door met je leven. Oké, die laatste band na veertig jaar, maar die hebben we met z’n allen ouder zién worden…..

6 reacties op “Re(cycling)vival……

 1. Tat

  juli 6, 2007 at 6:09pm

  Je bent vergeten dat ook Doe Maar nog eens terug kwam met de CD ‘Klaar’ plus een reeks uitverkochte Ahoy optredens, in het magische jaar 2000?
  Vroeger was niet alles beter. Het was alleen de eerste keer dat er iets ‘nieuws’ gedaan werd en misschien zijn de opties gewoon een beetje op om nog eens iets echt opzienbaar nieuws te maken. Alles is al een keer gedaan, zou je bijna denken.

 2. CasaSpider

  juli 6, 2007 at 6:33pm

  Wauw, Anneke leek vroeger wel een Spice Girl. Wat heeft Paul de Leeuw haar lelijk gemaakt!

 3. els

  juli 7, 2007 at 1:34am

  @Tat: Verhip, ja, dat is waar ook. Ze waren dus kennelijk nog niet “Klaar”. Nou ja, dat kan, ’n kwestie van commercieel nasudderen.
  @Casa: Krijgt Paul de Leeuw nou weer de schuld?
  Het is gewoon de tand des tijds, hoor!

 4. inge

  juli 7, 2007 at 1:44pm

  ik ben ook voor stoppen. en dan niet zoals de rolling stones, tien kéér stoppen, maar op een gegeven moment gewoon stoppen.
  alhoewel, als david bowie zou stoppen… ???

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)