Bewegingsvrijheid……

De vrouw van CasaSpider, zojuist met haar gezin aangekomen in Nederland vanuit Curaçao, ziet elke dag weer, met de verbaasde ogen van een nieuwkomer, hoe de bewoners van dit land zich bezighouden. Wij inlanders ervaren die bezigheden niet meer als vreemd of hebben ze in ieder geval geaccepteerd als ‘ik zou ’t zelf niet doen, maar láát die mensen als ze d’r lol in hebben’.

Want in principe horen Nederlanders toch zo in elkaar te zitten? Als iemand wil rondrijden in een lange leren jas op een ouwe Solex moet ie dat vooral doen. Als iemand met een paar stokken wil Nordic Walken voor zijn gezondheid moet dat gewoon mogen zonder dat men wordt aangemerkt als ‘oudere met teveel geld, die net doet of ie in de sneeuw loopt’, zoals Casa zijn vrouw het verschijnsel uitlegt.

Ik vind de beweging er ook vreemd uitzien, maar heb respect voor mensen, die er, ook in clubverband, ondanks dat toch op uit gaan met die stokken, die je trouwens laatst voor nog geen twee tientjes bij het Kruidvat kon krijgen, dus veel geld hoefde je er ook nog eens niet voor te hebben, hoor! Bovendien zijn er ook veel jongere mensen die aan Nordic Walking doen. Het is bewezen goed voor je bewegingsapparaat.

Nogmaals: ik zou het niet doen, dat Nordic wandelen, zoals ik ook ( als ik daar zin in had en dat héb ik niet) uitsluitend zou gaan joggen in het duister. Overdag zou ik het de mensheid niet aandoen, mijn gesjok, want een veerkrachtige tred is al even geleden.

Niet al te veel opvallen is mijn motto toch wel. Wat doe je dan met een weblog, muts? Tja, een mens zit vreemd in elkaar, typisch Nederlands, leg dat maar eens uit aan een buitenstaander. Máxima zei het vorige week ook al: geen identiteit……

4 reacties op “Bewegingsvrijheid……

 1. CasaSpider

  oktober 1, 2007 at 4:01pm

  Ach, ik bedoel het niet zo kwaad hoor. En van mij mag ook iedereen doen wat hij wil. Die stokken zullen je de kop niet kosten maar waarschijnlijk hoort er volgens de etikette een hele Nordic gardarobe bij. Zelf ben ik natuurlijk ook een hele tijd uit NL weggeweest, immers ik wist niet eens dat mijn eigen zus een Nordic Walker is… 🙂

 2. Smile

  oktober 1, 2007 at 10:37pm

  Oeh Els, dan moet je maar de andere kant uit kijken als je mij ergens in het Apeldoornsche al joggend langs ziet komen (ik ben herkenbaar aan een lelijk geel en opzichtig jasje).

 3. els

  oktober 2, 2007 at 1:08am

  @Smile: ik zal naar je uitkijken! Geel en opzichtig, dat kán niet missen! 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)