Kunstzinnelijk…..

Jippie, we hébben d’r weer een: een rel! In het Apeldoornse Sprengenpark komt namelijk volgend voorjaar een kunstwerk. Het gaat om een in ’n boom gehangen net, gevuld met borsten, billen en penissen van roestvrij staal. Het materiaal is alvast koud en weinig opwindend.

De dame die het in elkaar geknutseld heeft, dat kunstwerk, is Maria Roosen uit Arnhem. Ze deed dat in opdracht van de gemeente Apeldoorn na het winnen van de kunstprijs ‘de Wilhelminaring’.

De SGP en de Christenunie hier ter stede gaan er van uit, dat half Apeldoorn zich zal gaan storen aan het beeld en ze klimmen nu alvast in de hoogste boom voor een beter uitzicht. Roosen vindt de ophef onzin en misplaatst en ook burgemeester en wethouders vinden het net best netjes .

Hadden ze het afgelopen voorjaar een kunstwerk, waar ze de hele Loolaan voor nodig hadden om 2000 vogelhuisjes te kunnen ophangen aan de bomen, komend jaar moeten ze alwéér een boom om die verzameling roestvrijstalen lichaamsdelen aan op te hangen. Wat zou er van de kunstsector in Apeldoorn terecht komen als we toch es geen bómen hadden, zeg!

Ondertussen heeft niemand dat nieuwe kunstwerk nog gezien, behalve wat insiders, dus hóe aanstootgevend het precies is, weet eigenlijk niemand. Misschien valt het best mee en moet je sowieso verschrikkelijk goed kijken om te zien wat het voorstelt en brengen de SGP en de Christenunie mensen alleen maar op schunnige ideeën.

Nu al moord en brand roepen is wellicht wat voorbarig. En wij hebben bovendien geen aanstootgevende wethouder in de fietsenkelder, dat scheelt toch ook weer in de moraal……

6 reacties op “Kunstzinnelijk…..

 1. Irene

  december 1, 2007 at 8:08pm

  Laatst zag ik een net met zulke spullen in het Louvre. Die waren van stof, in mooie kleuren. Het zal toch niet zo zijn dat Maria Roosen uit Arnhem het idee gepikt heeft? Dat zou heel aanstootgevend zijn.

 2. Actiereactie

  december 2, 2007 at 8:27am

  Hier in Groningen hangen we in het zo bekende viese bosje bij de homo-ontmoetingsplaats allemaal fietsenrekken in de bomen in een vrolijk rose kleurtje. Dat noemen wij dan kunst.

 3. els

  december 2, 2007 at 11:44am

  @Cockie: Er gaan stemmen op om de naam Apeldoorn te
  veranderen in Apoeldoorn….
  @Irene: Mooi gekleurd en in stof lijkt mij sowieso aantrekkelijker in dit geval, maar als Maria zich inderdaad heeft laten “inspireren”, zo zou ze het bij navraag zeker noemen, denk ik,vind ik dat toch wel kwalijk.
  @Actie: “Groningen heeft het” was de slogan toch?

 4. els

  december 2, 2007 at 11:49am

  O, nee, het was “Apeldoorn heeft het” en “Er gaat niets boven Groningen”. Ik woon nu in Apeldoorn en heb lang in Groningen gewoond, dan ga je het door mekaar halen, hè…

 5. Actiereactie

  december 2, 2007 at 12:26pm

  Komt doordat wij het ook hebben denk ik. We moeten alleen nog leren typen hier in het Noorden zie ik… viese..tsss, heel naar.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)