Besturingssysteem…..

In de krant stond dat, volgens staatssecretaris Huizinga van Verkeer, in 2013 blinden kunnen worden begeleid door een satelliet in plaats van door een hond. En dat alles omdat de EU heeft besloten dat er dertig zeer precieze gps-satellieten gebouwd gaan worden. Volgens Huizinga zullen die satellieten uit Europa veel nauwkeuriger zijn dan de Amerikaanse. We wachten af.

Er zijn wel eens meer van dergelijke berichten geweest over de begeleiding van blinden. Japanse robothonden, die je kon programmeren om je naar de bakker te brengen of naar je schoonmoeder en apparaten die je op je hoofd moest zetten en die je dan door middel van piepen waarschuwden voor een opdoemende lantaarnpaal. Maar een vuilnisbak miste ie dan weer en eigenlijk liep je ook wel een beetje voor aap met zo’n geval op je knar. Mijn man is wel eens proefdier geweest en ’t stond ‘m niet echt.

Hij is er dan ook van overtuigd, zelfs na de aankondiging van mevrouw Huizinga, dat er niets gaat boven een levende vrouw (of man), liefst met auto of bij gebrek daaraan, een levende hond, die vuilnisbakken en opgebroken stoepjes ziet. Gezelliger ook vanwege de interactie.

Kijk, als ze nog eens uitvinden dat je je blinde op afstand kunt besturen, dan lijkt mij dat wel wat! Maar ja, dan zul je wel weer geduvel krijgen met een of andere mensenrechtenorganisatie of zo, want ze zijn zo akelig assertief tegenwoordig, die blinden…….

3 reacties op “Besturingssysteem…..

 1. Menno Nicolai

  december 2, 2007 at 9:16pm

  Een satelliet is wel veel afstandelijker dan een hond, maar mocht ik getroffen worden door blindheid heb ik het liefste een blindengeleidevrouw, bij voorkeur mijn eigenste Hannie.

 2. els

  december 2, 2007 at 11:12pm

  @Menno: Dat “eigenste”, dat werkt bij ons ook het beste.

 3. FrankiePebbles

  december 4, 2007 at 9:26pm

  Nou, als dat net zo gaat als met de TomTom navigatie, kunnen we binnekort blinden gaan ophalen in Siberie en weet ik waar allemaal.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)