Make it met make up…..

In de zondagskrant stond dat vrouwen, die make up gebruiken, betere kansen hebben op de arbeidsmarkt dan de ‘natuurlijke’ types die dat niet doen. Sowieso al een vorm van discriminatie, zou ik zeggen. Die laatsten zouden volgens het artikel de indruk wekken dat ze weinig aan persoonlijke verzorging doen. Wat klinkklare onzin is natuurlijk, want er zijn vrouwen die gewoon geen zin hebben in iets op hun gezicht, omdat ze dat niet lekker vinden voelen. Bovendien zou een baas blij met ze moeten zijn, want ze hoeven niet vijf keer per dag de boel bij te werken.

Nu heb je make up in gradaties. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat de plamuurders onder de dames zo goed in de markt zouden liggen. Ligt ook aan de bedrijfstak vanzelfsprekend. Als je bijvoorbeeld actrice bent, dan moet je voor je vak wel ‘kalken’ natuurlijk, dat heet zelfs zo in de toneelwereld, maar als ‘gewoon mens’ val je wel op als kalker, maar wellicht is dat dan de bedoeling. Voor je huid lijkt het me niet goed. Die ouwe actrices zien er soms zeer gelouterd uit als ze zich tenminste niet hebben laten liften.

En ik weet ’t niet, hoor, maar als je in die beautyreclames die moderne glitterlippenstift ziet, die dan ook nog eens vreselijk dik wordt aangezet, dan kan ik me niet voorstellen dat mannen daardoor zin hebben om met zo’n mens te gaan zoenen. Al kijkt ze er nog zo vamperig bij. Maar je weet ’t niet, ik ben geen man.

Zelf zal ik niet de deur uitgaan zonder ’n beetje kleur zo hier en daar. Maar dat is meer omdat ik op mijn leeftijd niet alvast teveel op mijn toekomstig uiterlijk wil gaan lijk-en. En dat moet men waarderen al hoef ik geen baan. Ik heb altijd wel wat make up gebruikt, maar heb er geen banen aan te danken gehad, dat weet ik wel zeker. Ze hadden gewoon iemand nodig op een geschikt moment.

Met sinterklaas heb ik wel een nieuwe toilettas gevraagd en gekregen omdat mijn vorige te klein was geworden voor de spullen die ik tegenwoordig nodig heb om de zaak wat op peil te houden.

Weet je wat er ook stond? Dat mannen met baard en snor altijd iets te verbergen hebben en te lui zijn om zich te scheren. Nou, dan weten ze niet wat ’n wérk ’t is om een baard te onderhouden en ik wil na zoveel jaar ook wel es weten van mijn eigen baardmans wat ie voor me verborgen houdt……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)