Vreedzaam….

In onze voortuin staat, zo’n acht meter hoog, onze kerstboom van 1985. Destijds gekocht mét kluit en na bewezen diensten als dank daar geplant. De boom was ook dankbaar en groeide als kool. Ik vind ‘m mooi geworden in die 22 jaar. We hebben op ’n bepaald moment wel een kunstboom gekocht. Je mist de dennengeur, maar ook het gezeul, de vallende naalden, het nat moeten houden en het geprik. Elk nadeel heeft z’n voordeel. En ach, we hebben de voortuinboom als herinnering.

Op 10 december de kerstboom al neerzetten is voor mij een record. Ik ben nog nooit zo vroeg geweest. Maar ik had er gisteren gewoon zin in. Het is ’s middags alweer zo vroeg donker en ik denk, dat een koud iemand, die op de fiets langsrijdt, als ie onze boom ziet alvast een beetje warmer wordt. Nou, al doe je het alleen dáár maar voor.

Niks hoor! Het is gewoon omdat ik het zelf gezellig vind, laat ik me maar niet mooier voordoen dan ik ben, het is puur eigenbelang. Ik zit blij als een kind te kijken naar de lichtjes, die het, ere zij god, allemaal nog deden. Want anders heb je natuurlijk wel een probleem als kerstfreak. Je stemming kan dan maar zó omslaan van vrede naar onvrede. Ik weet daar alles van.

Maar dit jaar? Perfect gegaan allemaal. Nu het kerstdiner nog. Maar daar kan ik samen met Albert Heijn, de C1000, Dirk v.d.Broek, Super de Boer, de Dekamarkt, de Jumbo, de Coöp en de Plusmarkt nog wéken over nadenken……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)