Puinhoop…..

Het fraaie gebouw van voormalig zenderpark Radio Kootwijk in het gelijknamige dorp, gemeente Apeldoorn, in de volksmond ‘de kathedraal’ genoemd, heeft nog steeds geen bestemming. Men had eerst van het rijk 5 jaar de tijd gekregen om daarnaar te zoeken, maar die tijd is inmiddels teruggebracht naar 2 jaar en daarvan is alweer ’n jaar verstreken. Tot 1 januari 2009 wil het rijk nog meebetalen aan het onderhoud van het gebouw. Maar Apeldoorn, van de betrokken partijen volgens eigen zeggen die met de kleinste portemonnee, vindt dat te kort.

In de gemeenteraad had de Christen Unie een goed idee. “Laat het vervallen tot een ruïne! In Zuid-Frankrijk trekken ruïnes hartstikke veel toeristen”. De voorzitter van de Stichting Apeldoornse Monumenten werd daarop knap pissig. “Dat doen we toch ook niet met jullie kerken?”, zei hij.

Vond ik wel een goeie, eigenlijk. Bovendien, hoe lang gaat dat wel niet duren, zeg, voordat je een beetje ’n winstgevende ruïne hebt? Met alles d’r op en d’r aan. Catering, infrastructuur, sanitaire voorzieningen….Die humoristische man van de Christen Unie heet trouwens Van de Woestijne. Dat verklaart misschien veel…..

2 reacties op “Puinhoop…..

  1. karin

    december 17, 2007 at 9:10pm

    daar heb ik nog economie van gehad volgens mij, dus hij zou moeten weten of zoiets nog een beetje winstgevend te doen is…

  2. karin

    december 17, 2007 at 9:11pm

    en hij ziet er absoluut niet humoristisch uit, wel gortdrooog…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)