Dubbel….

In de Wereld Draait Door hebben ze altijd zo’n serie opmerkelijke opnames uit andere televisieprogramma’s. Doorgaans zijn dat hele vermakelijke bloopers of versprekingen, die je in het betreffende programma niet eens zijn opgevallen. En dubbelzinnigheden zijn natuurlijk ‘je van het’.

Zo scheen er vorige week een planeet of meteoriet of zo op weg te zijn naar de aarde of in ieder geval akelig dicht langs ons te komen. Men interviewde een deskundige en wat zei die man, die het graag aanschouwelijk wilde uitleggen aan de hand van een paar ronde knikkers: “Ik heb vanmorgen even aan de knikkerdoos van mijn dochter gezeten…” en deze uitspraak werd er natúúrlijk uitgelicht.

En Matthijs van Nieuwkerk gaat dan zo ranzig lachend zitten kijken, zo van : “Nou, nou, wat zegt die man dáár nou toch….!”. Ik ergerde me dood, echt. Je kunt tegenwoordig weinig meer zeggen of er wordt dubbelzinnig op gereageerd.

Ik heb les gegeven in het vak textiele werkvormen, naailes o.a. Nou, dat woord durfden we haast niet meer te gebruiken. Werken met naald en draad werd dat. Of ‘kniples’. Want wat je knipte moest ook in elkaar genaaid, logisch gelukkig.

Maar ik vind het soms een vervelend verschijnsel en ik heb heus wel gevoel voor humor, hoor. Enfin, nog een geluk dat die meteorietenman het niet over een zoon had, want als hij aan diens zak met knikkers had gezeten, was het leed natuurlijk niet te overzien geweest, qua humor dan…….

1 reactie op “Dubbel….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)