Gezaag…..

Getsie, wat is het toch lastig als je licht sentimenteel bent aangelegd! Hoe dat zo? Nou, mijn man is achter het huis bezig spullen te verzagen en daar wil ik niet bij zijn. Het gaat om een paar kinderstoeltjes met biezen zittinkjes, waar onze vier kinderen veel plezier van en mee hebben gehad vroeger. Er zijn heel wat foto’s waar de stoeltjes op staan.

We hebben ze bewaard en nog eens bewaard, verhuisd en nog eens verhuisd, ze stonden jaren op zolder totdat ze in het laatste stadium van een opruimsessie in de schuur verzeilden.

We vonden ze al veel te krakkemikkig voor de kleinkinderen, maar ze zagen er nog zo leuk uit en nou ja, die kinderen van ons zaten er gevoelsmatig nog aan vast. Maar in de schuur zijn de biezen zittingen door het vocht nog eens gaan schimmelen ook dus mijn praktische echtgenoot zei: “Ik zaag ze in stukken, dan kunnen ze in de container.”

De reden dat ik nu hier zit is dat ik dat niet wil zien. Eenmaal in die grijze bak zal ik er geen last meer van hebben, want het is natuurlijk ook iets uit ons grijs verleden, dat die kindertjes met die stoeltjes liepen te slepen. Dan zetten ze ze achter elkaar, want dan moest het een auto of een trein voorstellen, ze zaten er mee aan de lage tafel als er tussendoor iets gedronken of gegeten moest worden, het was een handzaam formaat voor jong en oud.

Ach, aan alles komt een eind en weg is weg. En o ja, opa heeft een nieuwe relaxstoel gekocht. Daar is niet mee te slepen al is het een vrij handzaam model……..

4 reacties op “Gezaag…..

 1. karin

  januari 28, 2008 at 8:27pm

  wel ja! een beetje mijn jeugdsentiment aan gort zagen! ik weet nog dat we op die stoeltjes zaten toen je vertelde dat we er nog een broertje of zusje bijkregen (het werd een broertje, hè Lars?)
  nouja, bij ons op zolder hadden ze er waarschijnlijk ook niet meer bijgekund, maar toch..

 2. els

  januari 29, 2008 at 12:40am

  Karin, ze waren écht niet te redden, hoor! En dan had jij ze van hot naar her moeten meeverhuizen zonder ze te kunnen gebruiken. Dat hebben we je bespaard.

 3. Lars

  januari 29, 2008 at 5:38pm

  Ik had ze ritueel kunnen opstoken in m’n nieuwe haard natuurlijk… (Vrijdagochtend komen ze ‘m vegen!)

 4. els

  januari 29, 2008 at 6:37pm

  Hád gekund, was wel mooi geweest eigenlijk,gevoelig ook, met de hele familie rond jouw open haard, al dan niet wenend. Niet aan gedacht, superjammer…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)