Gemeentereiniging……

De burgemeesters zijn wel in het nieuws, zeg! Utrecht heeft natuurlijk z’n nieuwe en daar zijn we laatste weken nogal eens geweest, dus dan weet je daar van. En dan de burgemeester van Maasdriel, van wie bekend werd, dat ze haar nieuwjaarsboodschap niet uit haar eigen, maar uit de duim van iemand anders had gezogen. Dat is wel dom. Sinds de middelbare school zou je toch moeten weten, dat zoiets zelden goed gaat met een spreekbeurt. Ze zal wel tijdgebrek gehad hebben vanwege dat gedoe met die Apache, die tegen de stroomdraden vloog in haar gemeente, maar toch.

Je moet altijd rekening houden met geheugen. Is het niet dat van een bijdehante VVD-er, dan toch met ’n computergeheugen, want dat slaat tegenwoordig álles op. Het was er via Google vast wel es een keer uit gekomen, dat plagiaat. Nee, dat was niet slim van die burgermoeder.

Nou, de nieuwe burgemeester van Ede dan! Een knááp van ’n kettingroker. Daar bouwen ze op gemeentekosten voor ettelijke duizenden euro’s een speciale rookkamer voor. Pal naast z’n burgemeestersvertrek. Z’n ambtenaren moeten naar buiten voor ’n pafke, maar hij mag binnen zijn longen naar de knoppen helpen. Ik rook niet dus heb weinig idee van zo’n verslaving, maar ik vind dat Ede z’n nieuwkomer aardig in de watten legt.

Stel, dat ze voor elke zwakheid van een niet gekozen, maar wel benoemde burgemeester een aparte ruimte moeten maken! Laat daar je fantasie maar es even op los…..

2 reacties op “Gemeentereiniging……

  1. Menno Nicolai

    januari 11, 2008 at 1:16pm

    Hoewel ik niet de indruk heb dat je preuts bent, vrees ik dat je de resultaten van mijn fantasie terzake van aan burgemeesterskamers grenzende hobbyruimtes liever niet op je weblog hebt. Want ik kom heel wat verder dan een peeskamertje …

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)