’n Ouwe sok……

Omdat we naar een beurs waren geweest vrijdag en uitgebreid in de file hadden gezeten, leek het mij een goed idee om even langs de afhaalchinees te gaan voor het avondeten. Toen ik zat te wachten kwam er een moeder met haar zeer hippe dochter binnen. Na hun bestelling gedaan te hebben ploften ze op de wachtbank neer en zei de dochter, die ik op ’n jaar of twintig schatte: “Zo, even lekker eten en dan ga ik wel naar huis, hoor mam!”. “Wat ga je vanavond doen?” vroeg haar moeder. “Ik ga lekker breien” zei het meisje. Ma vroeg: “Wat ben je aan het breien dan?”. “Sokken!” was het antwoord. “O, leuk!”zei haar moeder.

Ik voelde me ineens hopeloos ouderwets, zeg! Waar moet dat heen als de jeugd sokken gaat breien in plaats van ze, zoals ik, bij de Hema of Zeeman te kopen? Moet ik dan ook weer als ik een beetje bij wil blijven? Nou oké, maar dan wil ik er wel een kudde schapen bij……

2 reacties op “’n Ouwe sok……

  1. Irene

    januari 20, 2008 at 6:06pm

    Waar haalt ze het vandaan. Ik kán het niet eens, al zou ik willen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)