Hij was maar een clown…..

Gossie zeg, nou doen die Cliniclowns overal zó hun best en dan blijkt het merendeel van de kinderen voor wie ze zo hun best doen ze óf helemaal niet leuk te vinden óf ze zijn er hartstikke bang voor! Ik weet het niet, hoor, en ik ken de werkwijze van die Cliniclowns ook niet, maar ik denk, dat ze te dichtbij komen. Lijfelijk te dichtbij.

Kijk, in een circus zijn ze ver weg in de piste en op de televisie kun je ze zelfs wegzappen. In het geval van Bassie zou ik dat ook zeker niet nalaten. Ik erger me al jaren aan die clown, die je ook beter niet in het echt kunt tegenkomen als kind, want hij schijnt nogal te meppen.

Echt léuke clowns zijn er maar weinig. Ze hebben ‘succes’ als ze dom vallen, hun broek afzakt of als er water aan te pas komt. En dan is zo’n act nog verzonnen ook en is dat allemaal geen toeval.

Dat kinderen bang zouden kunnen zijn voor een clown, zoals nu dus in de krant stond over die Clinigrappenmakers, dat verbaast me eigenlijk niks. Onze kleinzoon was helemaal niet ziek maar járig, toen we hem een poppenkast cadeau deden, waar voorop een grote clown was afgebeeld. Leek ons leuk toen, hij werd drie of zo. Toen hij ‘m zag kroop hij verschrikt tegen z’n moeder aan en we hebben de poppenkast nadien nooit meer gezien.

Hij is inmiddels bijna acht en is fan van Harry Potter. Nou, en daar is niks engs aan natuurlijk…….

1 reactie op “Hij was maar een clown…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)