Relatiepillen…..

Vanmiddag weer es ’n leuk staaltje bejaardenhumor beleefd, hoor! Toen ik de apotheek binnenkwam om wat medicijnen op te halen, heerste daar een paniekerige stemming. De assistentes liepen jachtig tegen elkaar te fluisteren, trokken zenuwachtig laden open, stonden kaartenbakken te doorzoeken, zochten in de computer en uit alles bleek dat ze iets kwijt waren.

Voor de balie stond een bejaarde man, die daar kennelijk al een hele tijd stond, want hij liet zich met een diepe zucht op een stoel zakken en zei verongelijkt tegen de andere wachtenden: “Nou, dat spul moet zeker uit China komen! Zolang als dat duurt!”. Mopperdemopper….

Nu hebben wij een zeer efficiënte apotheek met ervaren dames, die er al jaren werken en ik heb er nog nooit iets meegemaakt, dat op enige onregelmatigheid wees. De assistente die de man aan het helpen was zei: “Meneer, vertelt u eens: wanneer is dat recept hier gebracht?”. “Maandag!”, zei de man “ik heb ’t hier zelf afgegeven.” “Nou, dan zou ’t er toch moeten zijn! We kunnen het hier nergens vinden! Uw naam ís toch nog steeds Jansen….”. “Ja, maar mijn vriendin heet De Boer”. “Is dat recept dan niet voor ú?”, riep de assistente vertwijfeld. “Nee, natuurlijk niet, ’t was voor mijn vriendin!”. Hij keek alsof de assistente volledig op de hoogte had moeten zijn van zijn amoureuze escapades. “En dié heet dus De Boer….dat hád u even kunnen zeggen, wij dachten natuurlijk dat het uw recept was”, zei de vrouw berustend.

Ik had erg veel respect voor de zelfbeheersing van die vrouw, die in staat bleek om na zeker tien minuten zoeken, met een apotheek vol met ongeduldig wordende mensen, deze man beleefd aan de medicijnen voor zijn relatie te helpen en nog vriendelijk te groeten ook.

Gelukkig voor haar was ik heel gauw klaar, want mijn spullen stonden al klaar omdat mijn doktertje het recept rechtstreeks doormailt als ik hem heb bezocht. Daar kan deze bejaarde dus helemaal niks verkeerd aan doen. Bovendien heb ik een echtgenoot die nooit iets mankeert en geen vriend. En we heten toevallig ook nog hetzelfde en dat is wel zo handig …….

1 reactie op “Relatiepillen…..

  1. Irene

    januari 25, 2008 at 7:27pm

    Wat je maar humor noemt … Leve de Apeldoornse apothekers(assistenten).

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)