Noodkreet…..

Is er misschien iemand, die een goede manier weet, een recept of zo, om overtollige paaseitjes te verwerken? Ik heb er nog zoveel over, dat ik vrees ze tot ver in de zomer in voorraad te hebben. En een páár eitjes per dag kan ik nog wel hebben, maar je kunt niet aan de gang blijven natuurlijk.

Ik zie het in meerdere huizen, hoor, waar ik kom. Daar staan ook nog schaaltjes, mandjes en bakjes met die dingen. Het komt natuurlijk omdat ze maar liefst per kilo worden verkocht. Voor de meeste huishoudens een veel te grote hoeveelheid. Als je een klein zakje koopt ben je een dief van je eigen portemonnee, want dat is veel onvoordeliger. En het moet wél gezellig zijn met Pasen: “Tast toe, jongens! Ze stáán d’r voor!”.

Ik begin nu wel te snappen waarom ze in januari al in de winkels liggen. Dat is gewoon om te zorgen dat je ze ’n beetje op tijd op krijgt. Tja, oud brood kun je nog aan de vogeltjes geven, maar wat moet je nou met paaseitjes die je zo zoetjesaan je neus uit komen……?

14 reacties op “Noodkreet…..

 1. loes d

  maart 29, 2008 at 10:33pm

  Ik heb ook nog een volle schaal. Onze vier kleinkinderen krijgen bij ieder bezoek een paar paaseitjes en het kan wel augustus worden dat ze op zijn. Maar zo lang blijven ze wel goed hoor.

 2. Sandra

  maart 30, 2008 at 1:48pm

  Heel goed verstoppen, niet meer aan denken, en dan volgend jaar met pasen weer opzoeken. (Maar dan niet vergeten zijn dát ze verstopt zijn.)
  (Hmm zelfde probleem hier, zelfs de kinderen hoeven ze niet meer).

 3. karin

  maart 31, 2008 at 10:48am

  ik heb denk ik wel 3 kilo weggewerkt de afgelopen weken, en ze zijn nog bijna op ook!

 4. jan

  maart 31, 2008 at 4:27pm

  au baine marie smelten en ze dan tot chocolademousse verwerken. doe ik met chocoladeletters die over blijven.

 5. karin

  maart 31, 2008 at 8:39pm

  ja, respect aan m’n dijen en achterwerk zul je bedoelen, m’n broeken gaan steeds strakker zitten 🙁

 6. els

  april 1, 2008 at 1:43am

  @karin: ja, hallo! Je bent er zelf bij, hoor! Nou ja, ze zijn bijna op, zei je. En ’t is niet te zien, helpt dat?

 7. Puck

  april 1, 2008 at 6:20am

  Mijn vader heeft vijf zakjes gekocht. Voor zichzelf. Alléén. En laat ook niemand er zelfs maar één vragen, want die krijgt de kous op de kop.
  Alle vijf de zakjes zijn nog ongeopend, juist omdat hij er een jaar mee wil doen. Straks elke avond een eitje bij een glaasje wijn. Afgewisseld met een hoekje pure ‘W’, waarvan hij ook nog een hele stapel van Sint heeft.
  Nou is zijn gedrag een beetje extreem, maar ik zou zeggen: zie die eitjes niet als eitjes, maar als netjes geproportioneerde chocola, stuk voor stuk verpakt in beschermende folie…

 8. Hansje

  april 2, 2008 at 10:54pm

  Je neus uit? Hoe is het mógelijk?!
  Ik heb nog een flinke voorraad en hoop heerlijk te kunnen dooreten tot de eerste taaipoppen en pepernoten er weer zijn! 😉

 9. erwin

  april 6, 2008 at 2:45am

  Da’s ook toevallig! Mijn moeder Louise danwel zus Wies hoorde ik van de week ook jammeren over een eitjes-overschot. Of we ze alsjeblieft mee wilden nemen! Denk dat dit veel voorkomende probleem met spoed een plaats op de politieke agenda verdient. Of zouden de moslims daar (wel) aanstoot aan nemen?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)