Schilder-kunst……

We hebben ons gisteren vrijblijvend laten voorlichten over de aanschaf van kunststof kozijnen aan ons huis. Het moet dit voorjaar geschilderd worden, een offerte van de schilder hebben we al, maar we wilden toch wel eens weten wat zo’n algehele vervanging van het houtwerk zou gaan kosten. Nou, dat is voor ’n huis als het onze best veel.

Onze informant was een bijzonder aardige man en we zien de door hem genoemde voordelen ook wel: nooit meer schilderen, gereduceerde stookkosten, gratis horren voor de slaapkamerramen, die naar binnen opengaan, gratis een politie-keurmerk vanwege het sublieme hang-en sluitwerk, ’n mooie nieuwe voordeur (we konden kiezen uit 102 modellen. Nou, dat lukt mij sowieso al nóóit!) en “als er wat is, kunt u áltijd bellen en we zijn er zo”.

Maar het is wel een bák geld, hoor! “Uw huis wordt er wel veel meer waard door”, zei de kunststofman. Maar we hébben al overal dubbel glas en de schilder geeft maar liefst 8 á 10 jaar garantie op z’n werk en dat vinden we aardig lang. Dat speelt ook mee, want we weten helemaal niet hoe we d’r over 10 jaar bij zitten. Ja, gezond en wel, dat nemen we maar gewoon aan, maar het huldigen van het gezegde “wie dan leeft, wie dan zorgt” lijkt ons toepasselijk en niet te lichtzinnig.

Dus nu hebben we sinds gisteren een kunststoffelijk overschot en we gaan daar gewoon leuke dingen van doen. We zijn d’r wel uit, hoor! De man met de kwast en/of de roller mag ambachtelijk z’n best gaan doen……

1 reactie op “Schilder-kunst……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)