Op uw plaatsen…..ready….go!

Tot voor kort hadden wij hier op de Laan van Zevenhuizen, onze “ringweg”, boven de weg van die kastjes, waarop je kon zien hoe lang je nog moest wachten voordat het stoplicht groen werd en je kon doorrijden. Ik vond dat wel blits eigenlijk. Onnodig, maar wel blits. Het stond heel modern, net alsof we een echte wereldstad waren.

Maar die schakelservice aan automobilisten is een flop geworden, want wat gebeurde er? Als er nog 3 seconden op de teller stonden gaven de mensen in de voorste auto’s al gas en reden weg, terwijl degenen achter in de rij bij 25 seconden dachten: “O, ik kan nog wel effe bellen!” of in hun dashboardkastje gingen zitten rommelen. Waardoor er niet constant werd doorgereden en er gaten ontstonden in de wachtrij. Die “boven-de-weg”-dingen, die vast wel een nettere naam zullen hebben, raakten dan in de war.

Ze werken nu dus niet meer en de gemeente overweegt ze te gaan gebruiken voor de fietsers. Wanneer en waar, dat weten ze nog niet. Maar zijn fietsers slimmer dan automobilisten? Zullen zij wél wachten tot het ding op 0 staat? Ik waag het te betwijfelen. Het zijn dus stressdingen en de doorstroming bevorderen, waarvoor ze bedoeld waren, doen ze kennelijk niet.

Misschien kan de gemeente ze overdoen aan een formule-1 circuit. Dan maar een beetje minder blits hier……..

3 reacties op “Op uw plaatsen…..ready….go!

 1. Smile

  maart 22, 2008 at 7:35pm

  Volgens mij heeft de gemeente ook nog hele blitse borden die aangeven hoelang het nog duurt voordat de bussen komen, à een tonnetje of wat. Maar die schijnen ook al tijden niks te liggen doen. Tsja, Apeldoorn hè…

 2. karin

  maart 23, 2008 at 11:15pm

  jaaah, maar dàt ligt niet aan de gemeente…da’s dan weer de nuon, die vergeet dat elektronische borden elektriciteit nodig hebben..

 3. Smile

  maart 24, 2008 at 3:54pm

  @karin: dat wist ik weer niet. Maar goed, de gemeente kan ook best een beetje achter de Nuon aanvangen. Electriciteit moet toch niet zo’n probleem zijn voor zo’n bedrijf.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)