Bankzitters…..

Hier in huis is men geïnteresseerd in voetbal. Dus dat deze zondag volledig in het teken stond van het kampioenschap is niet zo gek natuurlijk. Omdat wij altijd de radio aan hebben, maar we de wedstrijden liever volgen op de televisie om zeven uur, hadden we het probleem, dat we na ’n uur of vier de nieuwsuitzendingen op ’n holletje moesten wegdraaien om geen uitslagen te horen. We wilden het gewoon nog niet weten. Ja, ’n beetje omslachtig, dat weet ik, maar zo hielden we de spanning er een paar uur lang nog wat in.

Onze zoon had vanmiddag ongewild op z’n computer de uitslag al voorbij zien komen en liep ’n beetje te jennen: “Nou, ik ben benieuwd of ze er in Amsterdam….of was het nou Eindhoven?……nog een leuk feestje van maken!” Nou ja, het wérd zeven uur en we zagen hoe PSV het in Arnhem tegen Vitesse dan toch voor elkaar kreeg. Zoals verwacht, maar 0-1 is wat mager voor een kampioenswedstrijd. Maar wat waren ze blij! En Eindhoven maakte er inderdaad een feest van en dat was leuk. Het werd ook tijd.

Verder zagen we vanavond natuurlijk de “napraatprogramma’s” met al die mannen die d’r verstand van hebben. En slaagde cabaretier Freek de Jonge, wiens enige link met voetbal is, dat ie lid is van Ajax, er bij het Studio Sport-programma in om de scheidende coach van PSV kwaad te krijgen. Die man wás in feeststemming, had zoveel bier op, dat hij geen auto meer mocht rijden, zei hij zelf, en De Jonge viel hem lastig met kritiek op zijn spelerskeuze. Hij vond dit hét moment om zijn spitsvondigheden te spuien. Nou, ik vond hém een totaal verkeerde spelerskeuze van Jack van Gelder. Wat een kwal.

De Man van de Dag is voor mij Danny Koevermans. In de wedstrijd werd hij er uitgehaald en gewisseld voor Lazovic en dat was “de beste wissel die de trainer kon doen”, zei hij. Dat wás ook zo, want die maakte de winnende goal, maar dat de ene spits dat over de andere zegt vind ik groots.

Nou, tot zover maar weer. Het is maar goed, dat ik voetbal óók leuk vind. Daar mogen die mannen van mij wel blij mee zijn eigenlijk……….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)