Toe maar, schat! Ruimte zat……

Ze gaan een NK “Inparkeren voor Vrouwen” houden. Het schijnt dat vrouwen dat niet zo goed kunnen. Zeggen ze. Nou, wat mij betreft klopt dat helemaal. Ik zeg ’t maar meteen. Als een parkeerplek mij niet aanstaat rij ik gewoon net zo lang rond totdat ik er een tegenkom, die wél aan de eisen van deze parkeerkluns tegemoet komt.

Vooral achteruit inparkeren, dat ik destijds heus wel goed heb geleerd en op het examen vlekkeloos uitvoerde, ik ben er geen ster in. Ik sta ook niet graag voor schut, dat is het ook. Vooral met mannelijk publiek is een en ander zeer gênant. Ik rijd overigens schadevrij, heb de hoogste no-claimkorting die er maar te krijgen is, maar op zuinig afgestelde parkeerplaatsjes ben ik niet op m’n best. So be it, aan dat kampioenschap hoef ik alvast niet mee te doen.

Er bestaat trouwens wel een verklaring, hoor, voor het verschil tussen mannen en vrouwen waar het parkeren betreft, las ik. Vrouwen doen namelijk het aanleren perfect, voeren oefeningen goed uit, maar hebben daarna in het verkeer moeite met de wisselende omstandigheden, terwijl mannen beter en sneller zijn in het overzicht en de inschatting van de situatie.

Je hoort ’t mannen ook nogal es zeggen, als er weer eens ’n auto hartstikke scheef in een parkeervak staat: “Oh, een vrouw zeker.” Nou, lekker pûh dan……..

2 reacties op “Toe maar, schat! Ruimte zat……

  1. Brien (vrouw)

    april 24, 2008 at 9:36pm

    Ik ook hoor Els, ik ook. UITparkeren kan ik daarentegen als de beste.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)