You ‘ve got mail……

Er lag weer eens ’n bekeuring op de mat. We moeten altijd even kijken voor wie nóu weer, maar hij was niet voor mij, onze zoon was de pineut. En nou is ie z’n leven verkeerstechnisch net zo aan het beteren, zeg! Had hij zo’n week of zes geleden een boete van twintig euro voor zes (6) kilometer te hard, deze keer was het er een van veertien euro voor vier (4) kilometer te hard op de snelweg. Nou ja, toch weer zes euro in the pocket gehouden, waar of niet?

Maar het wordt tijd, dat ze deze snelheidsduivel van regeringswege voor straf maar eens ’n begrenzer in z’n auto geven, vind ik als zijn opvoeder zijnde. Dat zal ‘m léren andere auto’s te willen inhalen! Toen ik over die begrenzer las, die minister Eurlings wil invoeren, snapte ik ineens waar al die lullige bekeuringen voor zijn. Hij is aan het spáren. Voor die apparaten! Ga maar na: eigenlijk moet iederéén zo’n ding. Dat betekent dat er dan geen snelheidsovertredingen meer zijn. Geen overtredingen: geen personeels-, administratie-en portokosten meer. Voilá! Als je dat niet begrijpt, weet je niks van hogere economie……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)