Geef maar door…..

Van mijn buurvrouw kreeg ik een stapeltje exemplaren van het blad GezondNu. Die waren al heel haar familie doorgeweest, maar ze zagen er nog zo mooi glossy uit, dat ze die wel aan mij kon doorgeven. En nu ben ik ze aan het lezen, want er staan veel interessante dingen in, die ik nog niet wist, waar ik me over verbaas en waarvan ik denk:”Ja, dat zou toch eigenlijk wel moeten”. Met de nadruk op ‘eigenlijk’. Dat zijn dan meestal de onderwerpen over ‘bewegen’ en ‘eetgewoonten’ en zo.

Laat ik voorop stellen, dat ik vind, dat wij helemaal niet zo ongezond leven. Niet alle dagen friet, zal ik maar zeggen. We eten verse groente, fruit zou iets beter kunnen, niet overmatig veel vlees en dat dan ook altijd mager, pasta, aardappelen en de zuivel is altijd halva. Zo nu en dan ’n eitje en in ieder geval altijd bruine boterhammen.

En tompoezen als de koningin jarig is. Met de als ‘gezellig’ bekend staande versieringen van onze avonduren valt ’t ook zeer mee. Ik ben geen frisdrankmens, drink vaak water, maar ’n enkel glaasje wijn gaat er wel in. Wij dachten het zo nog wel een poosje vol te houden.

Maar ik zal blij zijn als ik die gezondheidsbladen uit heb, hoor. Ik kom er namelijk achter wat je allemaal kunt mankeren, zeg! Dat is veel. Het is dan wel weer een voordeel, dat je tevens te weten komt wat je niét hebt. Of nóg niet, dat kan ook. Dit soort tijdschriften is niet echt goed voor mij. Ik ben geen struisvogel, maar ’t maakt me wel onrustig. Bovendien hóef ik helemaal geen ‘stoomcursus vrouwzijn, op zoek naar de zachtheid in jezelf ‘ of een natuurlijke oplossing voor ‘boer-en buikgeluiden’. Geen adviezen ‘om mijn relatie te verbeteren’, want die was daarnet nog uitstekend.

Ik weet zeker dat veel mensen aan dit soort lectuur iets zullen hebben, hoor, met name over kinderen staat er veel lezenswaardigs in. Maar ook veel narigheid waar je misschien nooit van je leven mee te maken zult krijgen. Als het zo uitkomt kom je zoiets vanzelf wel tegen en kunt er op dat moment, voor jezelf of anderen, iets aan doen. Of misschien niet. That’s life.

Nee, dit stapeltje gemengde sores over, zoals op het voorblad staat, ‘lichaam, geluk, voeding, energie, psyche, balans en advies’ moet ik maar snel weer doorgeven. Even goed nadenken aan wie……

1 reactie op “Geef maar door…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)