Vaders verwendag…….

Vaderdag vandaag. Omdat mijn echtgenoot terecht zegt dat hij m’n vader niet is, hoef ik daar weinig aan te doen. Hij vindt ’t wel leuk als zijn kinderen even aan ‘m denken, maar dat doen ze wel vaker. Als ze in de gelegenheid zijn komen ze hem dat zelfs vertellen, maar het feit doet zich voor dat ie binnen veertien dagen ook nog jarig is dus dan staat hij alweer in het middelpunt der belangstelling. Dus we doen het rustig aan tegen de overkill.

Het fenomeen vaderdag is trouwens, net als de moederdag, een zodanig ordinaire commerciële aangelegenheid aan het worden, dat het niet echt leuk meer is. In de zaterdagse bijlage “Vrouw” van de Telegraaf staat een column van Fiona Heering. Zij is de zogeheten modegoeroe van die krant. De leeghoofdigheid ten top, al zal niet iedereen dat met mij eens zijn, want ze is toevallig wel een BN-er. En dat word je niet zomaar.

Boven haar schrijfsel staat dat “Paps vast niet meer zit te wachten op een gekleide asbak”. Nee schat, want verstandige vaders zijn gestopt met roken. Logisch dus. Maar ze wil de nadruk leggen op het kneuterige van zo’n handgemaakt cadeau van een kind. Ze doet ook mededeling van het feit, dat ze knutselen vréselijk vindt. En haar dochtertje wil iets knutselen voor haar vader. Het kind (ze is een jaar of 9), geroutineerd internetster, hád al een cadeau verzonnen. Ze vond, dat pa maar een iPhone moest krijgen, maar dan wou ze er als aardigheidje een kartonnen gymschoen omheen knutselen. “Want dan denkt ie, dat dát alles is!”. Geintje.

Fiona had al ingestemd met dat dure cadeau, want dan was ze tenminste van dat geknutsel af. Ze kon dan niet haar nieuwe Missoni-jurk (zal wel een chic merk zijn?) kopen zoals ze van plan was, maar dat moest dan maar. Ach, zielig toch? Niks om aan te trekken en dan toch nog moeten knutselen. Sommige mensen wordt ook niets bespaard.

Een poosje werken bij een kinderopvang tegen het minimumloon, zou ze daar van opknappen, denk je? Nee, hè, reddeloos verloren, zo’n vrouw. Nou ja, als de vader haar maar leuk vindt…….

2 reacties op “Vaders verwendag…….

  1. els

    juni 17, 2008 at 12:07am

    Inderdaad, Jan, en zo bedoelde ik het ook eigenlijk!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)