Paradijsvogels……

Onze krant meldde, dat het Naturistenpark Flevo-Natuur in september, als vervolg op de eerste succesvolle bijeenkomst in juni, weer een ‘blote’ kerkdienst belegt in Zeewolde. Een hele kerk vol met in Adam- en Evakostuum gestoken mensen. Terug naar Genesis, zogezegd. Met je blote billen in de kerkbank. Als je nou een houten achterwerk wilt oplopen is het toch zó wel. En zou zoiets de devotie nou bevorderen? Ik kan me er niks bij voorstellen, of nou ja, van alles, maar ik zou hartstikke afgeleid zijn, dat weet ik wel zeker.

De pastor zou trouwens aangekleed zijn, stond er. Die in juni de dienst leidde had toen totaal geen moeite met haar naakte gemeente, maar die kwam dan ook uit Utrecht en niet van de Veluwe. En in Utrecht zijn ze wel wat gewend, hoor!

Ik mag niet bidden om een vroeg invallende winter, hè? Nee, dat is niet aardig…..

Ik las nog meer christelijks in de krant trouwens. In Elburg woont een echtpaar, dat christelijke rompertjes verkoopt voor baby’s. “Een gat in de markt!”, zeggen ze. Voor wie niet zo thuis is in het babycircuit: een rompertje is een soort bodysuit op miniformaat. Op de voorkant van zo’n kledingstuk kun je dan je boodschap kwijt. Een christelijke boodschap in dit geval.

Zo laat men bijvoorbeeld weten, dat het kind “Handmade by God” is. En er zijn rompers met “Jesus loves me”en “Ik ben een Koningskind”. In de reacties, die bij het artikel op de internetsite van de krant stonden, las ik dat iemand vond “dat je niet vroeg genoeg met de indoctrinatie kunt beginnen”.

Het bedrijfje, dat ‘Babyblessings’ heet, loopt trouwens als een trein. De mensen, die het beheren, doen dat in hun vrije tijd en de opbrengsten gaan naar goede doelen, die te maken hebben met zwangere vrouwen en baby’s. Dat lijkt wel positief dus.

Maar zoals ik ook wel eens bezwaren heb wanneer mensen T-shirts bedrukken met allerlei kwalijks, vind ik dit ook wel ’n beetje eng. Het kind wordt gebruikt, zonder dat het daar enige zeggenschap in heeft. Als een reclamebord langs de snelweg. En een ‘koningskind’, dat zou iedere pasgeborene toch moeten zijn, christelijk of niet? Jij en ik weten, dat dát lang niet altijd het geval is……

2 reacties op “Paradijsvogels……

 1. jan

  juli 10, 2008 at 4:44pm

  Gelet op de bijgevoegde afbeelding vraag ik mij af of het een christelijk bedrijf is. het komt mij meer als joods voor.
  vergeef mij mijn misplaatste voetbalhumor.

 2. karin

  juli 10, 2008 at 9:08pm

  als ze zo klein zijn dragen kinderen voornamelijk wat mama (en/of papa) zo leuk/godsvruchtig/sportief vindt. ik was meer van de beertjes en eendjes. wat een watje, hè?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)