Huisspin……oftewel…….

Je kunt natuurlijk vreselijk bang zijn voor spinnen. Ik heb er zelf geen last van en van mij hoeven ze ook niet dood of zo. Ik vang ze zo diervriendelijk mogelijk, zet ze buiten met de opdracht daar te blijven en of ze dat doen is gewoon afwachten. Maar onze oudste dochter, die ook niet op vriendschappelijke voet staat met spinnen in het algemeen en grote spinnen in het bijzonder, vertelde over iemand die dat nóg erger had en vlak voordat ze de deur uit zou gaan een grote spin ontdekte in haar huis.

Ze pakte rigoureus de stofzuiger en zoog ‘m op. Omdat ze bang was dat het beest weer uit de slang zou kruipen liet ze de stofzuiger aanstaan en ging naar haar werk. In de loop van de ochtend vertelde ze onder de koffie griezelend over die grote enge spin. En ook over de maatregel die ze had genomen om te voorkomen dat ie weer aan de wandel zou gaan.

De collega’s reageerden geschokt en zeiden dat ze niet gek op moest kijken als ze bij thuiskomst zou ontdekken dat haar huis in vlammen was opgegaan, met spin en al, dat dan weer wel, vanwege een oververhitte stofzuiger. “O, dan moet ik ‘m maar even uit gaan zetten, hè?”, zei ze en fietste naar huis.

Daar zette ze de stofzuiger uit en op het balkon. Vanwege die enge spin, maar zéker ook om ‘m af te laten koelen. ’t Is toch bij de wilde spinnen af, zo’n verhaal…..!

2 reacties op “Huisspin……oftewel…….

  1. CasaSpider

    augustus 31, 2008 at 1:32pm

    Een heel vreemd verhaal inderdaad. Huisspinnen dient men te eren. Een standbeeld (niet erop s.v.p.) is nog wel het minste!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)