Madiwodo……

Een midweek is geen week en daarom ook maar zó om! Vooral als het mooi weer is. Maar zo’n paar daagjes er tussenuit is niettemin een leuk idee. We waren in De Eemhof, ’n CenterParcs-vestiging bij Zeewolde.

Toen we er aankwamen, maandagmiddag, was het bij de ingang stervensdruk met auto’s, die in een lange file stonden te wachten om naar binnen te mogen. Als je dat dan tenslotte gelukt is moet je op eigen kracht op zoek naar je huisje. Onze dochter had de papieren en de sleutel en wij wisten alleen een nummer, 305. Ze was ons dus al vooruit en ik ben ergerlijk stom in die dingen. Ze hebben ‘zones’ en als je een verkeerde zone inrijdt ben je er zo maar niet weer uit. En dan al die mensen die hun auto’s schots en scheef maar ergens zetten om “uit te laden”, want zij hebben hun huis dan al wél gevonden. De slimmeriken.

Onze gelukkig pientere kleinzoon, die bij ons achterin zat, ondekte dat ze voor stomme wezens, zoals ik, ook symbooltjes hebben aangebracht en dat wij de “vlinder”-route moesten volgen. Nou, en plaatjes kijken kan ik. Onze dochter had ondertussen haar hele auto al uitgeladen, haar kind te drinken gegeven en zich afgevraagd waar we nou toch bleven. Maar toen hadden wij lekker het hele park al gezien en dat had natuurlijk ook wel wat.

Het was een heel leuk huis met alles d’r op en d’r aan, een mooi terras en op een prachtige stek. Gezellige meerkoetjes, eendjes en heel veel vliegend gevogelte, dat niet bang is voor mensen. Als iedereen z’n auto netjes op de grote parkeerplaats heeft gezet na verloop van tijd, en daar wordt goed op gelet, is het park autovrij en ondanks de vele mensen toch erg rustig.

Omdat we een lastminuteboeking hadden gedaan wisten we tot voor twee dagen niet waar we heen zouden gaan. Een mystery-booking noemen ze dat dan en dat is eigenlijk best spannend. Nou, en toen bleken we lekker maar drie kwartier rijden van huis te zitten! Hoefden we niet in de warmte naar Zeeland of Zuid-Limburg. Ik heb er niet echt ervaring mee, maar de ene Center Parcs zal niet verschillen van de andere, denk ik.

Er is lekker gezwommen, gespeeld, gewandeld. Er zijn cryptogrammen gemaakt en sudoku’s opgelost en er is gescrabbeld, gedamd en gekaart. We zijn een spelletjesfamilie en ik vind dat leuk.

En nu zijn we weer thuis en hebben we het gevoel dat we tóch lang en ver weg zijn geweest. Leuke uitvinding, hoor, zo’n mysterieus midweekje…….!

1 reactie op “Madiwodo……

  1. Ingrid

    augustus 6, 2008 at 6:56pm

    Het was erg gezellig. De jongens vonden het ook fantastisch en willen graag nog een keer. Hun moeder ook.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)