Triënnale…..

In Apeldoorn is een project aan de gang, dat de “Triënnale” heet. Vorig jaar al begonnen en het is iets met natuur en kunst en zo. Dat heeft al best leuke dingen opgeleverd. Onze rotondes, op zich alleen maar iets om omheen te rijden op weg naar elders, zijn omgetoverd door hoveniers en kunstenaars tot iets moois om naar te kijken Blijven uitkijken is overigens zeer aan te bevelen. Ik vind ze niet allemaal even geslaagd, maar dat ligt dan aan mij.

Verder zijn er bloemenborders langs de wegen en in park Berg en Bos is er zelfs een van ’n Royal Mile lang, want iets koninklijks moest er natuurlijk wel bij als Apeldoorn zijnde.

Ik heb het al eens eerder gehad over een kunstproject waarbij schapen gras moesten “weggrazen” in vooraf vastgestelde kunstpatronen. En vanmorgen stond in de krant dat er weer een schilderes met gras aan de gang gaat. Op een grasveld in Ugchelen gaat ze houten figuren neerleggen met de bedoeling, dat het gras daarónder afsterft. Na een poosje gaat ze die planken weghalen en dan mogen we genieten van haar kunstwerk in geel afgestorven gras. Het zal wel nodig zijn, zoiets. Kunst is kunst. Het is ’t idee. En even niet voetballen, jongens!

Maar weet je, ik schaamde me vroeger al dood als we na drie weken kamperen onze tent afbraken en er zo’n vierkant afgestorven gras tevoorschijn kwam. Je kon er niks aan doen natuurlijk, je kon moeilijk zwevend kamperen, maar het leek me voor een kampeerder na ons bepaald niet uitnodigend om je tent neer te zetten op zo’n plek. Uitgewoond gras was ‘t.

Nou ja, ik zal de bloembakken met geraniums aan de straatkant van ’t huis maar goed water blijven geven. Die zijn dan wel geen onderdeel van de Triënnale en beslist geen kunst, maar ik moet wel effe zorgen dat ze niet afsterven……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)