Bijstand op niveau…….

Hoe vind je dat nou, dat René Froger en zijn vrouw voor een televisieprogramma een maand lang op bijstandsniveau gaan leven? Ze gaan in een ‘gewoon’ huis wonen, dat ze voor een bedrag van € 1000,- moeten inrichten. Dat wordt dus stijl Kringloop, zeggen ze en het behang en de vloerbedekking zijn nogal in de aanbieding, dat zég ik! Ze zullen toch niet op het beton gaan zitten al is het maar voor een maand.

Eén regeltje viel me wel op in het krantenbericht: Natasja en René blijven gewoon hun werk doen. Bijstandsmensen hébben meestal helemaal geen baan. Die zitten thuis met een stel kinderen de eindjes aan elkaar te knopen en gaan wekelijks langs de voedselbank. Wat heeft zo’n project nou voor zin, zeg?

Denk je nou echt, dat René bedankt voor het etentje voor zijn optreden? Dat ie zegt: “Nou, nee sorry, ik zit in de bijstand!”. En Natasja de kantine van RTL mijdt omdat ze die niet kan betalen? Ik krijg hier de kriebels van!

Iedereen moet vooral doen wat ie niet laten kan, hoewel híj van mij meteen mag stoppen met zingen en ik háár een handige pr-en reclamevrouw vind, die zich in de picture heeft gewerkt en dat nog aardig doet ook. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het programma tevens een stunt is ‘ter meerdere glorie van’.

Want wat is verder het nut? Dat ze na die maand weten, dat ze een stel ongelooflijk rijke stinkerds zijn? Misschien ben ik hartstikke negatief, hoor, eigenlijk is dat wel zeker, maar een actie ondernemen met mede-rijke-stinkerds om te zorgen dat die voedselbanken niet meer nodig zijn? Is dat wat? Of is dat ouderwetse charitas? Ik noem ook maar wat…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)